19. 8. 2020 | Martina Kramerová

Škoda, že se body zatím nepočítají, smál se po výhře útočník Procházka

První zápas po návratu. Dvoubodová bilance a výhra. Martin Procházka proti Slavii odehrál hodně povedený duel. Vedle jedné vstřelené branky na další nahrál a navíc s týmem oslavil první cenný triumf. Jak ale sám přiznal, na ledě to ještě nebylo ono. „Utkání bylo hodně náročné. Je důležité, že jsme ho zvládli a vyhráli. I když to ještě nebylo úplně ono. A moje body? Škoda, že se ještě nepočítají, usmíval se zkušený forvard.

Premiérový start po návratu, vítězství, gól a jedna nahrávka jako třešnička na dortu. Proti Slavii to pro tebe byl hodně povedený zápas, že?

Musím říct, že z toho mám velkou radost. Je škoda, že se body ještě nepočítají. Mně osobně to určitě pomůže k tomu, abych se odrazil k dobrým výkonům. Stejně tak je výhra skvělá i pro tým.

Do utkání jsi naskočil v první formaci s Matějem Beranem a Patrikem Miškářem. Co říkáš na vzájemnou spolupráci na ledě?

Myslím, že nám to společně hodně sedí. Mluvíme spolu, vyhovíme si, je to fajn. Navíc si myslím, že se to bude jen zlepšovat.

Pauza byla hodně dlouhá, navíc se start neustále posouval. Jak jste se v kabině na první ostrý zápas těšili?

Těšili jsme se hodně. Nejen start zápasů, ale i samotná příprava se trochu posunula. Už jsme měli trochu absťák, takže jsme rádi, že začátek máme konečně za sebou a sezona se postupně rozběhne.

Co říct k samotnému utkání. Jak bys ho zhodnotil?

Bylo to hodně náročné utkání, ale je důležité, že jsme ho zvládli a vyhráli. To nám určitě pomůže do další přípravy. Samozřejmě to ještě nebylo ono, ale hra nevypadala úplně špatně. Sice nám ještě utíkaly puky, systém taky musíme dopilovat. Ale to podle mě všechno přijde. Od úspěšného startu se musíme odrazit.

V průběhu duelu jste si dokázali vypracovat tříbrankový náskok, soupeř pouze dotahoval. Ve které části se podle tebe lámal chleba?

Slavia hrála velmi dobře. Bylo znát, že za sebou hráči už jeden zápas mají. Už u nich byla trošku vidět kombinace i větší jistota na puku. Bylo vidět, že si s pukem a systémem trochu víc tykají. Utkání se podle mě lámalo u třetího gólu. Soupeř do nás pak začal celkem bušit a my při pohledu na skóre zřejmě trochu polevili. Ale zaplaťpánbůh, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Bitvu provázela vyloučení. Sedm na každé straně. Navíc se zápas neobešel ani bez poměrně ostrých hitů. Čím si to vysvětlit? Obzvlášť v přátelském utkání.

Myslím, že ke konci to bylo trochu vyhrocené. Slavia to chtěla otočit a celkem do nás šla. Co se týče faulů, tak se to tak občas sejde a vylučuje se. Je pravda, že jich na přátelák bylo hodně a musíme na tom zapracovat, protože v sezoně by nás to mohlo přijít draho.

V týmu si vyzkoušelo ostrý start několik mladých projektových hráčů. Jak se podle tvého názoru s utkáním popasovali?

Myslím, že se s tím kluci popasovali dobře. Bylo na nich vidět, že se chtějí ukázat, bojovat, vyhrávat a mít místo v týmu. Stejně jako my ale musí dál tvrdě pracovat a myslím, že si to pak skvěle sedne.

Mluvil jsi o tom, že to v mnoha ohledech ještě nebylo ono. Jak moc přípravu ovlivnilo rušení zápasů či karanténní opatření?

Přípravu to určitě ovlivnilo. Už po konci sezony jsme měli delší pauzu než obvykle a ještě teď je to znát, že se všechno posouvalo a příprava na ledě se zkrátila.

Už ve čtvrtek vás čeká další duel s Kadaní. Na čem z úterního výkonu můžete stavět? Co vás v ostrém startu zdobilo?

Výborné bylo to, že jsme dali gól z přesilovky. Je to další věc, od které bychom se mohli odrazit. První třetinu to z naší strany nebylo ono a moc nám to nevycházelo, ale pak už to bylo lepší. Trenéři nás taky pochválili za obranné pásmo. Na všem sice musíme ještě zapracovat, ale od těchhle věcí se můžeme odrazit a snad to bude lepší a lepší a na tuhle výhru navážeme zase vítězně.