17. 8. 2020 | Martina Kramerová

Už je to tady! Stadion na úvod přípravy změří síly se Slavií

Jak Stadion ukončil uplynulou sezonu, tak začíná nový hokejový ročník. Na domácím ledě proti pražské Slavii. Právě s červenobílým celkem totiž kališníci odehrají úvodní přípravný duel. Z loňska mají s tímto protivníkem pozitivní bilanci – z šesti zápasů čtyřikrát triumfovali. Čeká je ale první ostrý start. Slávisté mají naopak už svou úvodní bitvu za sebou – Sokolov porazili po dramatickém průběhu 4:3. Uspějí ve své premiéře i Litoměřičtí?

Příprava na novou sezonu měla oběma týmům začít už na začátku srpna, kdy se měly utkat na ledě pražského Edenu. Kvůli epidemii koronaviru a karanténním opatřením však byly úvodní zápasy zrušeny, a tak se kališníci s Pražany střetnou až teď.

Zatímco pro Litoměřice půjde o premiéru, Slavia už má jeden zápas za sebou. Minulý čtvrtek ve Vršovicích přivítala Sokolov a při ostrém startu dokázala vyhrát. I když měla i velkou dávku štěstí. Červenobílí sice dokázali otočit průběžný výsledek z 0:1 na 3:1, následně však dvakrát inkasovali a duel se dostal do prodloužení. V něm vteřinu před koncem rozhodl o výhře sešívaných Daniel Kružík.

Skvěle se uvedla staronová posila Jaroslav Bednář, jenž zaznamenal tři gólové nahrávky. Dvěma brankami se blýskl Filip Kuťák, který po úspěšné loňské sezoně v Edenu podepsal novou smlouvu. Stejně tak v týmu pokračují třeba Filip Vlček, exlitoměřický Martin Michajlov či Daniel Vrdlovec a Jiří Doležal. Nově v mužstvu působí třeba nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Chance ligy Petr Kafka. Do Slavie se vrátila i známá tvář z minulosti – Marek Tomica.

Ani kališníci ale v létě nelenili a přivedli několik kvalitních hráčů. Obranné řady vyztužil Jan Holý, do útoku přišli Patrik Miškář nebo Martin Procházka. S týmem podepsal smlouvu také Matěj Beran. V týmu zůstali Patrik Marcel, Jiří Jebavý, Peter Jánský či Adam Beran. Největší posilou se stal zkušený Jan Výtisk, jenž povede Stadion jako kapitán.

Kádr doplnili projektoví hráči – Daniel Poizl, Petr Hašek, Marek Berka, Erik Čermák, Ondřej Baláž, Michael Krutil a Ondřej Pšenička. Nově se k týmu připojili Jan Mlčák, Jan Sedláček a Filip Koffer.

Z loňska mají kališníci se Slavií pozitivní bilanci. Z celkových šesti duelů dokázali čtyřikrát zvítězit. Ten nejdůležitější zápas se odehrál zkraje března, kdy Litoměřičtí v přímé bitvě vyhráli a zajistili si postup do play-off. Po následném zrušení zbytku sezony kvůli epidemii koronaviru už ale Stadion další zápas neodehrál. Teď tak čeká svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka nový ročník a nová výzva. Jak sérii přátelských utkání načnou?

Zápas začíná v úterních 18.00. Vstupenky budou k dispozici pouze na pokladně Kalich Areny ve Švermově ulici a kapacita je 500 osob včetně hráčů či realizačního týmu. Všichni diváci včetně dětí musí mít vstupenku nebo permanentku. Zároveň jsou povinni chránit si nos a ústa roušku a u vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Kvůli bezpečnostním opatřením se neuskuteční ani tradiční děkovačka.

Pokud nemůžete být přímo na stadionu, koukněte na živá přenos na hokejka.tv, a to ZDE.