30. 7. 2020 | Martina Kramerová

Kališníci odstartovali ledovou část letní přípravy! Do bruslí už se všichni hodně těšili

Kališníci se po několikatýdenní dovolené opět sešli, aby zahájili přípravu na ledě, která vyvrcholí v srpnu a zkraje září sérií přátelských zápasů se Slavií, Sokolovem či Litvínovem. Protože se letošní pauza protáhla, byli hráči na to, až obují brusle, už hodně natěšení. Středeční trénink byl na seznámení se s výstrojí a ve čtvrtek dopoledne už hráči nastoupili pod vedením Miroslava Přerosta. I když se tým sešel kvůli karanténním opatřením nekompletní. „Na led jsme se moc těšili. První tréninky sice budou o tom, abychom si vyzkoušeli výstroj a zvykli si na ni, ale postupně budeme zvyšovat tempo,“ shodli se Litoměřičtí.

Hokejisté Stadionu si po konci suché přípravy a před startem přípravy na ledě užívali několikatýdenní zasloužené volno. Tým se měl po dovolené sejít v pondělí 27. července a vyrazit na první tréninky na ledové ploše.

Kvůli generálnímu úklidu Kalich Areny, který zapříčinily dva pozitivní případy nemoci COVID-19 u jednoho z účastníků Děčínské hokejové školy a jednoho zaměstnance zimního stadionu, se start „ledové“ přípravy o dva dny odložil, a tak kališníci obuli brusle až ve středu 29. července a ihned vyrazili na led.

„Hráči nebyli dlouho na ledě, mají novou výstroj, znovu oživují pohybové návyky. Pracuje se na velmi jednoduchých věcech, dělají se jen jednoduchá cvičení, aby si opět tělo zvyklo na jinou formu zátěže," řekl Miroslav Přerost. Tým se kvůli karanténním opatřením nesešel v plném počtu. „Chybí hráči, kteří byli na soustředění s reprezentací U20. Je jich tam hodně, ať už ti, kteří zde trénovali, nebo ti, kteří sem měli teprve přijít. Čeká se na ukončení karantény a vytvoření nějaké metodiky. V karanténě máme také trenéry Davida Bruka, Dana Tvrzníka a Martina Iterského. Proto jsem musel na led s hráči já." dodal sportovní manažer.

Zdraví členové týmu se ovšem na první trénink na ledě moc těšili. „Na led jsem se hodně těšil a začal na něj chodit už v době volna v Plzni, takže jsem se na prvním tréninku cítil dobře. Postupně to ale bude ještě lepší a lepší, volno bylo přece jen hodně dlouhé,“ řekl k úvodním tréninkovým dávkám útočník Matěj Beran.

Podobně mluvil i Michal Daniel, který stále bojuje o místo v týmu pro příští sezonu. „Na led jsme se už všichni moc těšili. I když jsme měli dlouhou pauzu, nebylo to při tréninku celkově vůbec špatné,“ těšilo ho. „Ale stejně se do toho musíme vpravit, první tréninky budou o tom, abychom si vyzkoušeli výstroj a zvykli si na ni. Postupně se budeme cítit lépe a zvyšovat tempo,“ dodal mladý forvard.

Kromě kmenových hráčů a hokejistů, kteří bojují o místo, s týmem trénuje také brankář Tomáš Král, který z důvodu nejasnosti začátku soutěží ve Švýcarsku zatím neodcestoval.„Situace se v posledním týdnu zkomplikovala, tak uvidíme jaký bude další vývoj. Jsem rád, že tady mohu trénovat, tvoří se tu skvělý tým. Bohužel situace je jaká je a nikdo nevíme, co se bude dít dál,” říká Tomáš Král. Adam Beran má menší zdravotní komplikace a na led by se měl dostat během příštího týdne.

Mužstvo teď čekají takřka dva týdny tréninků, poté je doplní přípravné zápasy. Jejich plán se ale nuceně změnil. Kvůli několika pozitivním případům nemoci COVID-19 v týmu pražské Slavie totiž bylo odloženo úvodní přípravné utkání v Edenu, jež se mělo odehrát 6. srpna. Litoměřické tak čeká první duel přípravy až v úterý 11. srpna, kdy vyrážejí do Sokolova.