25. 7. 2020 | Martina Kramerová

Kalich Arena se v omezeném režimu otevře 29. 7. Prodej permic zůstává přerušen

Kališníci měli po letním volnu v pondělí 27. července odstartovat přípravu na ledě, její začátek se ale posouvá. Poté, co byli jeden z účastníků Děčínské hokejové školy a jeden ze zaměstnanců arény pozitivně testováni na COVID-19, zůstane Kalich Arena uzavřena, a to až do úterý 28. července,kdy bude na zimním stadionu dokončen generální úklid. A tým se sejde o den později, ve středu 29. července. Ostatní akce musely být zrušeny, prozatím nebude obnoven ani prodej permanentek.

Hráči Stadionu měli po letní dovolené v pondělí 27. července odstartovat přípravu na ledě, ta se ale o dva dny posouvá. Důvodem je generální úklid Kalich Areny, který bude probíhat až do úterý 28. července. Uzavření zimního stadionu způsobily dva pozitivní případy nemoci COVID-19, jež se prokázala u jednoho účastníka Děčínské hokejové školy a jednoho zaměstnance Kalich Areny.

„V průběhu uplynulého týdne došlo z rozhodnutí Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje k okamžitému ukončení Děčínské hokejové školy, protože jeden z účastníku byl pozitivně testován na přítomnost viru COVID-19. Následně jsme z provozních důvodů uzavřeli Kalich Arenu, aby mohli být zaměstnanci otestováni a proveden generální úklid. Ten bude ukončen v úterý 28. 7. večer za použití nejmodernější metody a technologie pomocí UV robotické jednotky (UVGI-ultrafialové germicidní zařízení), která dokáže dokonale zlikvidovat veškeré viry, bakterie a jiné škodlivé mikroorganismy v daných prostorách,“ řekl o nastalé situaci ředitel klubu Jan Fišera.

Vedle změn v zahájení přípravy prvního týmu byly kvůli nepříznivým okolnostem zrušeny všechny akce, které se měly v blízké době v Kalich Areně uskutečnit.

„Vzhledem k tomu, že testy prokázaly pozitivitu u jednoho zaměstnance Kalich Areny, je několik dalších zaměstnanců zimního stadionu v preventivní karanténě a není tak možné zahájit plnohodnotný provoz sportoviště. Přesto bude zahájena alespoň příprava A týmu. Jeden z členů realizačního týmu byl sice pozitivně testován, s nikým z dalších členů mužstva ale nebyl v kontaktu a jeho případ s událostmi v Kalich Areně nesouvisí, proto startu přípravy nic nebrání. Všechny ostatní akce musely být bohužel zrušeny, protože pro uživatele Kalich Areny nejsme schopni zajistit odpovídající servis. Stejně tak není možné zpřístupnit sportoviště veřejnosti,“ doplnil ředitel Stadionu.

Prozatím zůstává přerušen také prodej permanentních vstupenek na příští sezonu Chance ligy, jež by měla odstartovat 12. září. Jak dlouho zůstane Kalich Arena pro veřejnost uzavřena a v jakém režimu bude fungovat, se stále řeší. „ O dalším provozu areálu se budeme bavit v následujících dnech, protože situace se mění každou hodinou a vše je nutné řešit operativně. O dalším provozu Kalich Areny, přípravě A týmu i zahájení přípravy mládeže budeme dále informovat," doplnil Jan Fišera.