25. 5. 2020 | Martina Kramerová

Stadion odstartoval společnou přípravu! Co zaznělo na oficiální tiskové konferenci?

Stadion v pondělí odstartoval společnou letní přípravu, kterou symbolicky otevřela oficiální tisková konference s čelními představiteli klubu a trenérem reprezentace U20 Karlem Mlejnkem. Ti promluvili o příští sezoně, postupném skládání týmu i koncepci projektu Dukla.

Litoměřický A-tým se v pondělí poprvé sešel ke společné suché přípravě. Její úvod obstarala oficiální tisková konference, které se zúčastnili předseda klub Daniel Sadil, ředitel Stadionu Jan Fišera, sportovní manažer Miroslav Přerost, hlavní trenér reprezentace U20 Karel Mlejnek, hlavní trenér A-týmu David Bruk a obránce a kapitán A-týmu Jan Výtisk.

Ti se rozhovořili o sestavování kádru na příští sezonu, nejnovějších posilách i projektu Dukla. Jako první si vzal slovo Daniel Sadil. „V současné době bude v přípravě figurovat osmnáct hráčů a tento počet bude postupně doplňován. Někteří hráči širšího kádru reprezentace U20 se zatím připravují ve svých klubech nebo individuálně,“ řekl o stávajícím složení prvního mužstva.

Vyjádřil se rovněž k fungování projektu Dukla, v jehož rámci Stadion pomáhá vychovávat mladé talenty. I z toho důvodu Sadil s radostí oficiálně uvedl příchod největší posily Jana Výtiska, jenž bude zastávat funkci kapitána. „Jsem moc rád, že tady mohu Honzu přivítat. Je to člověk, který by měl být pro mladé kluky příkladem správného hokejisty, co to někam dotáhnul. Zrovna tak jsme zvolili i další hráče. Vybírali jsme velice pečlivě, aby se do týmu hodili nejen hokejově, ale také charakterově a projekt fungoval,“ přiznal předseda Litoměřic.

Jeho slova doplnil Miroslav Přerost. „Po sportovní stránce jsme se rozhodli, že mužstvo úplně přebudujeme, abychom ho trochu okysličili a dodali mu novou energii. Co se týče reprezentantů, jsou jednotlivá jména zatím v jednání. Intenzivně jednáme o tom, aby v Litoměřicích bylo co nejvíc hráčů, kteří mají největší potenciál,“ uvedl sportovní manažer klubu.

Na něj navázal i trenér reprezentace U20. „Jsem rád, že jedním z mých dvou nejbližších kolegů teď bude David Bruk. Díky tomu můžeme ještě lépe rozvíjet spolupráci. Mladí hráči nemají ještě vše jisté, zejména co se zahraničí týká. Děláme vše pro to, aby hokejisté, kteří mají potenciál pro juniorské mistrovství světa, hráli v Litoměřicích,“ sdělil Karel Mlejnek.

O samotném složení kádru se rozpovídal i hlavní trenér David Bruk. „Jsem přesvědčený o tom, že co se týče starších hráčů, tým neoslabil. Co se týče mladých hokejistů, intenzivně jednáme o tom, aby ti nejlepší hráli právě v Litoměřicích a snažili se atakovat sestavu pro MS dvacítek.“

Ředitel Stadionu Jan Fišera se naopak rozpovídal především o chystaných změnách formátu Chance ligy nebo o rozpočtu. „V současné chvíli máme rozpočet z velké části naplněn a celkově by měl být na podobné úrovni jako v minulých letech, což je pro nás pozitivní zpráva. Proto bychom chtěli poděkovat všem partnerům, kteří se od nás v těžké chvíli neodvrátili,“ uvedl.

Hráči poté začali suchou přípravu individuálními testy s kondičním trenérem, postupně přejdou do plného tréninku. A-tým momentálně trénuje v níže uvedeném složení, sestava se však bude ještě doplňovat a měnit.

Hráči, kteří aktuálně trénují s A-týmem

Brankáři: Adam Beran, Tomáš Král.

Obránci: Jan Výtisk, Patrik Marcel, Jiří Jebavý, Jan Holý, Ondřej Baláž, Daniel Poizl.

Útočníci: Matěj Beran, Peter Jánský, Martin Procházka, Patrik Miškář, Michal Daniel, Ondřej Damašek, Petr Hašek, Marek Berka, David Jindra, Erik Čermák.