22. 5. 2020 | Martina Kramerová

Útočník Miškář o návratu: Zpátky do Litoměřic se strašně moc těším

Za Stadion si už v minulosti zahrál, teď se do kališnického dresu vrací. Po dvou letech bude součástí litoměřické kabiny opět Patrik Miškář. Čtyřiadvacetiletý útočník se zpátky pod Radobýl těší a doufá, že příští sezona bude úspěšná. „Strašně moc se těším. Nabídka od Litoměřic se mi líbila nejvíc,“ řekl mladý forvard.

Po dvou letech se vracíte zpátky do Litoměřic. Jaké máte z návratu pocity?

Strašně moc se zpátky těším. Myslím, že mi to může hokejově hodně pomoct. V Hradci jsem tolik nehrál, takže doufám, že teď přesvědčím trenéry a dostanu na ledě hodně prostoru, abych se zase dostal do herní pohody a mohl zase hokejově stoupat nahoru.

Znáte ještě někoho z kabiny, nebo půjdete do úplně nového prostředí.

Myslím, že znám jen Jirku Jebavého. To je taková stálice. Byl se mnou v týmu i před dvěma lety. Nikdo jiný už tam nezůstal. Ale nevadí, s kluky se určitě rychle seznámím, dáme dohromady dobrou partu, vytvoříme skvělý tým a všechno bude v pohodě.

Stal jste se staronovou posilou klubu. Jak probíhala jednání o vašem příchodu?

Měl jsem nabídky z více klubů, ale nakonec jsem se domluvil právě v Litoměřicích, protože se mi tahle nabídka líbila nejvíc. Jednání probíhala rychle a naprosto korektně.

Proč jste si vybral právě Stadion? Co se vám na nabídce klubu líbilo nejvíc?

Líbila se mi koncepce, zázemí i práce trenérů. Trenéra Tvrzníka dokonce znám, takže vím, jak v klubu všechno funguje a jak je to nastavené. Když jsem navíc viděl uplynulou sezonu, tak jsem si řekl, že to pro mě bude asi nejlepší volba.

Čím podle vás můžete Stadionu na ledě pomoct? Kde vidíte své největší hokejové přednosti?

Mám nejradši, když jsem na puku a můžu rozdávat přihrávky do stran. Myslím, že i dobře čtu hru. Tím vším bych chtěl pomoct.

Příští týden vám začíná společná příprava. Jak jste se připravoval v době volna a karantény a jak se těšíte na nový tým?

Všechno kolem koronaviru a karantény už bylo hodně dlouhé, takže už se moc těším. Doteď jsem trénoval sám, chodil jsem do posilovny, běhal na páse a tak. Doufám, že do společné suché přípravy naskočíme všichni plní sil a co nejlépe se připravíme na novou sezonu.