14. 5. 2020 | Filip Hulín

Česko vs. Slovensko! Odstartoval virtuální repre duel fanoušků. Zapojte se také

Souboj, který tu ještě nebyl. Zástupci obou svazů připravili reprezentační duel fanoušků. Ten se bude odehrávat ve fyzických, vědomostních a interaktivních hrách v e-hokeji. Součástí tohoto souboje budou nejen fanoušci, ale i známe hokejové tváře obou zemí. Souboj odstartoval již 11. května spuštěním prodeje virtuálních vstupenek.

Souboj odstartoval v pondělí, když se spustil prodej virtuálních vstupenek na zápas Česka se Slovenskem. Cena jednoho lístku je 55 Kč. Vstupenky jsou k mání ZDE.

Akce má dobročinné rozměry, peníze ze vstupenek poputují na pomoc vybraným nadacím. Vyhraje ten fanouškovský tábor, kterému se podaří zaplnit virtuální arénu Guta Staršího.

Každý fanoušek si může pořídit libovolný počet vstupenek a pomoci tak svému národnímu týmu. Celá akce vyvrcholí 24. května, kdy mělo být na programu finále letošního mistrovství světa. 24. května navíc bude výročí 20 let od česko-slovenského finálového souboje na světovém šampionátu v Petrohradu v roce 2000. Češi v tomto utkání Slováky porazili 5:3 a získali tak zlatou medaili. Veškerý výnos z této akce poputuje Nadačnímu fondu Ivana Hlinky, Nadaci Krása pomoci, Kapce naděje a České asociaci sester.

Kromě obyčejné vstupenky je k dispozici i 50 VIP balíčků za 5 tisíc Kč. Každý fanoušek, který si tento balíček koupí, dostane dárkový certifikát, reprezentační dres, roušku a šátek v barvách Českého hokeje, různé dary od partnerů reprezentace a navíc mu bude balíček osobně předán hráčem národního týmu.

Vstupenky je možné kupovat do neděle 24. května, kdy mělo být na programu finále letošního světového šampionátu. Celá akce vyvrcholí dvacet minut po osmé živým přenosem na HokejkaTV.cz ze studia, které bude moderovat Michal Dusík. Přenos bude rozdělen do tří třetin po cca 20 minutách. Vysílání se zúčastní i současní hokejisté a vzájemně se budou snažit splnit několik výzev. Závěrečným soubojem bude bitva v elektronické verzi hokeje. V průběhu vysílání jsou pro fanoušky připraveny soutěže o hodnotné ceny.