2. 5. 2020 | Martina Kramerová

Další posila do útoku! Ve Stadionu pokračuje produktivní forvard Beran

V Litoměřicích hrál už loni, fanoušci se na něj ale mohou těšit i letos. Útočník Matěj Beran napodobil svého bratra Adama a rovněž podepsal smlouvu se Stadionem. Oproti loňské sezoně, kdy měl smlouvu v Pardubicích, tak tentokrát přichází na roční hostování do Litoměřic. Kališníci tak mají velkou útočnou oporu. Šestadvacetiletý forvard naskočil pod Radobýlem do 28 duelů, ve kterých měl bilanci 12+15. Může navíc přispět i zkušenostmi z extraligy.

Už loni pomohl Stadionu důležitými góly, trenéři se o jeho ofenzivní kousky budou moci opřít i v příští sezoně. Útočník Matěj Beran s klubem podepsal smlouvu a bude nadále působit pod Radobýlem. Oproti loňské sezoně, kdy ho do Stadionu zapůjčily Pardubice, se tentokrát stává kmenovým hráčem Litoměřic.

„S Matějem jsme se o prodloužení jeho působení v Litoměřicích bavili dlouho. V uplynulé sezoně pro nás byl důležitým hráčem pro přesilovku, měl tah na branku a výborný pohyb v předbrankovém prostoru. Navíc je i technicky vyspělý. Takové hráče potřebujeme,“ odůvodnil nový kontrakt zkušeného útočníka sportovní manažer Miroslav Přerost.

Do klubu přišel Beran v uplynulé sezoně a v týmu se potkal se svým mladším bratrem Adamem. V kališnickém dresu naskočil do 28 zápasů a vstřelil v nich 12 branek, k nimž přidal 15 asistencí. Vyzkoušel si i osmnáctizápasové intermezzo v extraligových Pardubicích, kde odehrál spoustu zápasů i v minulých letech. Předloni pak působil na Spartě. V extralize celkem nastoupil do 205 utkání, vyzkoušel si i 11 bitev extraligové baráže. V Chance lize zasáhl celkem do 35 zápasů a ve druhé lize do 43 duelů.

„Jsem rád, že jsme se rychle a narovinu domluvili na spolupráci. Jednání byla naprosto férová a smlouva dává oběma stranám smysl. Hlavní důvod, proč jsem se rozhodl zůstat, je pan trenér Bruk, pod kterým mě hokej neskutečně baví a má to hlavu a patu,“ uvedl k novému kontraktu Beran.