10. 4. 2020 | Martina Kramerová

Výkonný výbor rozhodl: Do Chance ligy postupují Šumperk, Kolín i Vrchlabí

Letošní hokejová sezona skončila předčasně, a tak nebylo rozhodnuto ani o tom, který tým z druhé ligy vybojuje prvoligovou příslušnost. Výkonný výbor ČSLH nakonec schválil, že postupují tři týmy, které před nuceným koncem dosáhly nejlepších sportovních výsledků, a to Kolín, Vrchlabí a Šumperk. Každý z těchto celků může Chance ligu odmítnout, nesmí ji ale postoupit jinému klubu.

Výkonný výbor ČSLH rozhodl, že kvůli předčasně zrušené sezoně postoupí z druhé ligy do Chance ligy všechny tři týmy, které se o postup měly utkat v kvalifikaci. Šumperští Draci, Stadion Vrchlabí a SC Kolín tak mohou slavit účast ve druhé nejvyšší soutěži.

Každý z těchto týmů má právo soutěž odmítnout, nesmí ji ale postoupit jinému celku. Chance liga by tak mohla mít až devatenáct účastníků. Kvůli současné situaci ale není jisté, kolik klubů soutěž přihlásí.

Po podání přihlášek na sezonu 2020/2021 výkonný výbor rozhodne, podle jakého systému se bude hrát, a to tak, aby byly v nejbližším následujícím ročníku dosaženy počty účastníků stanovené jeho rozhodnutím z 19. 12. 2019.

Právo účasti v soutěžích – sezóna 2020/21 - 1. liga

HC AZ Havířov 2010, HC Baník Sokolov, HC Benátky nad Jizerou, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, HC RT Torax Poruba 2011, HC Slavia Praha, HC Stadion Litoměřice, HC Zubr Přerov, Hokej Ústí nad Labem, LHK Jestřábi Prostějov, Piráti Chomutov, SK Horácká Slavia Třebíč, SK Trhači Kadaň, VHK Robe Vsetín, Rytíři Kladno● Draci Šumperk, HC Stadion Vrchlabí, SC Kolín.