28. 2. 2020 | Martina Kramerová

Brankář Kühn po prohře: Nehráli jsme naši hru, pak jsme se semkli. Už to ale nestačilo

Litoměřičtí dorostenci o víkendu odehráli další díl nadstavby své soutěže. V ní bojují o účast v baráži o kvalifikaci do extraligy. Bitva proti plzeňskému B týmu se však mladým kališníkům příliš nepovedla a prohráli o jediný gól. „První dvě třetiny jsme nehráli naši hru, pak jsme se semkli a soupeřův náskok skoro dohnali. Nakonec to ale nevyšlo. Bohužel,“ mrzelo brankáře dorostu Václava Kühna.

Mladí kališníci vyrazili ke 14. kolu nadstavbové části do západních Čech, kde změřili síly s plzeňským B týmem. Úvod důležitého zápasu se jim ale příliš nepovedl. Po polovině základní hrací doby totiž prohrávali už 0:4.

„V tomhle utkání nám šlo o hodně a věděli jsme, že musíme vyhrát. První dvě třetiny ale bohužel vůbec nevypadaly podle našich představ a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Dostali jsme čtyři branky a museli dohánět skóre,“ popsal nepovedený úvod gólman Kühn.

Zároveň přiznal, proč si Stadion nechal protivníka odskočit o takový rozdíl. „Soupeř nám odskočil, protože jsme prvních čtyřicet vůbec nehráli svoji hru. Nebruslili jsme a dělali spoustu chyb. Jak v obranném, tak v útočném pásmu,“ řekl litoměřický dorostenec.

Ve 38. minutě však skóroval Hrzán a svěřence trenéra Domina to nakoplo ke stíhací jízdě. Postupně se trefili ještě Kratochvíl, Trtek a Hartman a kališnická letka se dostala na dostřel. Ani to však nestačilo. Plzeň si těsný náskok pohlídala a vyhrála 5:4.

Co podle Kühna odstartovalo naději na obrat? „Myslím, že jsme ve třetí třetině konečně začali hrát svoji hru. Neřekl bych, že byl soupeř lepší, jen hrál celých šedesát minut stejně. My naopak začali hrát až v závěru. Za nepříznivého stavu jsme se semkli jako tým a snažili se o to ještě zabojovat, ale bohužel.“

Prohra ho mrzela o to víc, že v tabulce o postup do baráže o kvalifikaci do extraligy jeho tým ztratil cenné body. „Prohra mrzí hodně, protože teď má Cheb už devítibodový náskok a my to budeme horko těžko dohánět. Ale rozhodně se o to popereme,“ uzavřel.