25. 2. 2020 | Martina Kramerová

Legenda legendám! Odstartovala aukce speciálních charitativních dresů

Stadion se v rámci 16. kola skupiny o pořadí v play-off představil na ledě Poruby. Oba týmy naskočily do první třetiny ve speciálních dresech k projektu Legenda pomáhá. Slavnostní dresy si fanoušci teď mohou vydražit. Výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky.

Do speciální akce Legenda legendám, která na konci ledna navázala na iniciativu Legenda pomáhá, se zapojila všechna mužstva extraligy i Chance ligy.

Každý tým měl na dresu některou z klubových legend. Litoměřice zvolily vítěze Stanley Cupu Martina Škoulu. Nyní si charitativní dresy mohou vydražit fanoušci. Vyvolávací cena je 1070,- Kč.

Částka v sobě zahrnuje nedožité 70. narozeniny legendárního hráče a trenéra Ivana Hlinky (26. ledna), který je ústřední postavou celého projektu. Výtěžek z dražby bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky, který pomáhá bývalým hráčům a funkcionářům, kteří se sami nebo jejich rodiny nacházejí v sociálně obtížné životní situaci.

Projekt Legenda legendám opět spojuje tuzemské hokejové hnutí v podobě, jaká nemá v historii českého hokeje obdoby. Více informací o projektu najdete na webu www.legendapomaha.cz.

Na samotnou aukci můžete kouknout zde.