19. 2. 2020 | Filip Hulín

Byli jsme lepší než soupeř, hlásí Bartoníček a Kratochvíl

Mladí kališníci měli v tomto víkendu napilno. Junioři dokázali porazit Most o dvě branky a získat další tři body do tabulky. ,, Ze začátku utkání se nám příliš nedařilo. Ve druhé třetině jsme se ale dostali do tempa a přestali dělat chyby a byli lepší jak soupeř,“ zhodnotil utkání Bartoníček. Dorost nedokázal najít recept na rezervu Litvínova a vysoko prohrál. ,,Řekl bych, že soupeř nebyl lepší jak my a neměl navrch. My jsme ale neproměňovali šance, a to nás stálo vítězství,“ okomentoval utkání dorostenec Kratochvíl.

V 19. zápase nadstavby se junioři utkali s Mostem. Po bezbrankové první třetině, dokázali domácí vstřelit úvodní gól zápasu. Stadion se ale nevzdal a utkání otočil ve svůj prospěch. ,,Ze začátku utkání se nám příliš nedařilo. Ve druhé třetině jsme se ale dostali do tempa a přestali dělat chyby a byli lepší jak soupeř. “ zhodnotil utkání Bartoníček.

Po první třetině panovala bezbranková remíza. Litoměřický útočník přiblížil pokyny, které udíleli trenéři v první přestávce. ,,Po první třetině jsme si řekli, jaké chyby děláme a snažili jsme se dodržovat trenérovy pokyny, což se povedlo a vyhráli jsme.“

Jiří Bartoníček zaznamenal v utkání gól a asistenci.

Junioři měli k dispozici celkem osm přesilových her, dokázali ale využít pouze jednu. ,,V přesilovkách jsme si často nedokázali přesně přihrát. Početní výhody musíme zlepšit, protože často rozhodují zápasy,“ popsal nezdary v přesilovkách.

Bartoníček dokázal vstřelit úvodní gól svého týmu, vyrovnat a nastartovat obrat skóre. Honza Smola mi nahrál před branku a mně se s trochou štěstí podařilo trefit místo mezi gólmanovy betony,“ okomentoval svoji trefu.

Mladé kališníky dělí od konce nadstavbové části pět zápasů. ,,Nesmíme nic podcenit. Na zápasy se musíme dobře připravit a doufat, že to dopadne tak, jak všichni chceme,“ uzavřel osmnáctiletý útočník.

Soupeř nebyl lepší jak my, říká Kratochvíl

Dorostenci ve svém sedmnáctém kole nadstavby nestačili na rezervu Litvínova a prohráli vysokým rozdílem. ,,Do zápasu jsme vstoupili s velkým nasazením a vytvářeli si tlak v útočném pásmu. Jakmile se ale Litvínov dostal k nám do pásma, tak jsme měli velké problémy mu kotouč vzít. V utkání nám pomohl náš brankář Vašek Kühn, který předváděl skvělé zákroky,“ okomentoval utkání Kratochvíl.

Dvougólový střelec prozradil, co bylo důvodem porážky. ,,Řekl bych, že soupeř nebyl lepší jak my a neměl navrch. My jsme ale neproměňovali šance, a to nás stálo vítězství.“Velký podíl na vysoké prohře mělo celkem deset oslabení, tři dokázali domácí zužitkovat. ,,Většina našich vyloučení byla zbytečných. Musíme to zlepšit do dalších zápasů,“ uvědomoval si litoměřický útočník.

2
Tolik branek vstřelil dorostenec Petr Kratochvíl v utkání s rezervou Litvínova.

Šestnáctiletý útočník vstřelil dva góly, které vždy dostaly mladé kališníky na rozdíl jedné nebo dvou branek. ,,První gól jsem vstřelil z předbrankového prostoru, kam mi skvěle nahrál Jáchym Ryba a já puk poslal k levé tyči. U druhého gólu mě vybídl Matěj Bořil, jenž mi poslal dlouhou přihrávku a já se ocitl v brejku, který jsem proměnil střelou do pravého horního rohu branky,“ popsal své gólové trefy Kratochvíl.

Nadstavbová část se krátí a do konce zbývají pouhé čtyři zápasy. ,,Do dalších zápasů vstupujeme s pokorou a honbou za vítězstvími, které nám dají šanci postoupit,“ zakončil.

Autorka fotografií: Juliana Zash