11. 2. 2020 | Kateřina Kubatková

Chceme zlepšit přesilové hry, shodují se Dykast a Svoboda

V minulém týdnu odehráli litoměřičtí junioři a dorostenci další kola nadstavbových částí svých lig. Zatímco juniorce se zadařilo a vyhrála nad Příbramí poměrem 4:1, dorost podlehl v Kalich Areně Chomutovu 5:9. „Do dalších bojů musíme rozhodně vylepšit přesilovky, ty občas mohou o výsledku rozhodnout," komentoval slabiny juniorky Michal Svoboda. „Největší problémy máme s koncovkou. Z velkého množství šancí střílíme málo gólů," komentoval problémy dorostenců Vladimír Dykast.

Junioři podle zápisu z utkání od počátku prohrávali, když se ve 4. minutě prosadil příbramský Kolda. „První branku v duelu jsme vstřelili my v první minutě, jenže daný hráč nebyl v zápise o utkání a branka tedy neplatila. To nás na začátku poměrně rozhodilo," líčil nepříjemný začátek zápasu Michal Svoboda. Ačkoliv jeho tým nakonec zvítězil, není s herním projevem úplně spokojený. „Byli jsme rádi, že jsme ještě první třetině srovnali na 1:1. Věděli jsme, že do konce utkání budeme muset zabrat. To se nám sice podařilo, ale ne úplně podle našich představ. Dělali jsme stále hloupé chyby," uvědomoval si mladý útočník.

Michal Svoboda v utkání s Příbramí.

Našly se ale určitě i pasáže, se kterými mohli být junioři spokojení. „Dobře jsme napadali a vybojovali kotouč v útočném pásmu. Následně šla nahrávka na modrou čáru, odkud vystřelil jeden z obránců a já jsem to se štěstím tečoval," komentoval juniorský střelec svůj gól, jejž se mu podařilo vsítit v oslabení. A nebyla to jeho jediná branka. „Vyměnili jsme si puk s Honzou Macelem, který mi ho přihrál před prázdnou klec. Já jsem mu potom asistoval u jeho gólu, ale byla to dobrá spolupráce celé naší lajny," popisoval své další úspěchy na ledě.

„Do dalších bojů musíme rozhodně vylepšit přesilovky, ty občas mohou o výsledku rozhodnout. Měli bychom se soustředit na naši hru a nedělat zbytečné chyby," burcoval své spoluhráče Svoboda.

Musíme zapracovat na koncovce, hlásí dorostenec Dykast

Mladší kategorie kališníků zažila s Chomutovem oproti juniorům opačný začátek utkání. Litoměřičtí dorostenci vedli do 8. minuty o dva góly. Piráti ale nakonec souboj dokázali ovládnout. „Podali jsme dobrý výkon, ale do poslední třetiny jsme nedokázali přenést tlak, co jsme si tvořili v prvních dvou," hodnotil utkání střelec dvou branek Vladimír Dykast.

Zároveň ale také věděl, v čem byl soupeř lepší. „Chomutovští si víc nahrávali, více stříleli na bránu a celkově to byli zkušenější hráči. Udržet vedení se nám nepodařilo, jelikož jsme se nedokázali prosadit tolikrát co oni a padly nám tam některé dost smolné góly," pokračoval dorostenec v popisování posledního zápasu.

#20
S takovým číslem na dresu nastupuje do zápasů Vladimír Dykast.

Jeho tým využil v souboji dvě přesilovky z osmi, ale v jedné početní výhodě gól i obdržel. „Na přesilovkách se snažíme v trénincích pracovat. Jsme rádi, že se nám podařilo dvě využít, ale v jedné se nám úplně rozpadl systém hry, soupeři nás přečíslili a my už gólu nedokázali zabránit," litoval Dykast obdržené branky.

On sám zakončil utkání s bilancí 2+1. „Nejdřív jsem vybojoval puk za klecí a nahrál do předbrankového prostoru. Odtud jsme se snažili vystřelit, gólmanovi kotouč vypadl a já se trefil. Před mým druhým gólem jsme se s Kryštofem Hrzánem dostali do situace dva na brankáře a povedlo se nám ho překonat," popisoval své dvougólové vystoupení.

Samozřejmě nezapomněl dodat, co musí se spoluhráči zlepšit. „Největší problémy máme s koncovkou. Z velkého množství šancí střílíme málo gólů. A musíme si dát pozor na prostor před brankou, odkud se soupeři příliš často prosazují," dodal na závěr mladý útočník.

Autorka fotografií: Juliana Zash