31. 1. 2020 | Martina Kramerová

Stadion získal reprezentanta Klikorku! Kališníkům vypomůže i útočník Půhoný

S koncem přestupového období proběhlo několik změn i v kališnické sestavě. Stadion získal z Mladé Boleslavi juniorského reprezentanta Karla Klikorku. Litoměřické řady rozšiřuje také útočník Jiří Půhoný, jenž týmu vypomůže v případě potřeby. Kádr naopak opouští brankář Tomáš Král, který se připojil k extraligové Plzni. Do brněnské Komety se vrací obránce Jan Mlčák.

S páteční půlnocí skončilo v českých soutěžích přestupové okno, které přineslo pár změn i v litoměřické kabině. Klub získal z Mladé Boleslavi Karla Klikorku, mládežnického reprezentanta a účastníka nedávného MS juniorů v Ostravě a Třinci. Mladý obránce si letos zahrál extraligu za Bruslaře i první ligu v dresu Ústí. Teď se zařadí mezi projektové hráče a doplní sestavu kališníků.

Stadion se dohodl také s útočníkem Jiřím Půhoným, jenž hájí barvy druholigového Dvora Králové. Sedmadvacetiletý forvard letos odehrál 30 zápas s bilancí 13 branek a 23 nahrávek a mužstvu zpoza Radobýlu vypomůže v případě potřeby.

Tým se naopak loučí s brankářem Tomášem Králem, který se připojil k extraligové Plzni. Jana Mlčáka si zase vyžádala mateřská Kometa. Osmnáctiletý bek by tak měl nastupovat v extralize, bude se ale objevovat v dresu prvoligové Třebíče, s níž se Brňané domluvili na jeho angažmá. Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme do zbytku sezony vše nejlepší v jejich hokejové kariéře.