31. 1. 2020 | Kateřina Kubatková

Stadion míří do Přerova! Podaří se mu přetnout sérii proher?

Do posledního utkání před reprezentační přestávkou nastoupí kališníci na led v přerovské MEO Areně. Stadionu se v poslední době vůbec nedaří, z předešlých šesti utkání nemají svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka ani jeden bod. Zubři jsou na tom podstatně lépe, v posledních čtyřech zápasech bodovali pokaždé. Podaří se Litoměřicím na Moravě konečně zabodovat?

Údaje po 17. kole
skupiny o pořadí v play-off

2. místo (87 bodů)
Postavení v tabulce
6. místo (72 bodů)
128:103
Skóre
162:149
Roman Pšurný (22+21)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (20+35)
Roman Pšurný (22 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski (21 gólů)
Jakub Kubeš (5+16)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (12+17)
Michael Petrásek (91,93 %)
Lukáš Klimeš (94,45 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (91,48 %)
Jan Škorpík (88,93 %)
Litoměřice – České Budějovice 0:3
Poslední utkání
Přerov - Havířov 3:2

Litoměřice sehrály poslední utkání před domácím publikem. Pod Radobýl dorazil vedoucí celek tabulky, jihočeský Motor. Kališníci s ním sehráli opět vyrovnané utkání, avšak na lídra nestačili. Už ve 3. minutě se po Beránkově střele za Adamem Beranem rozvlnila síť. Ve druhé třetině si bod za branku připsal také Gilbert. Výhru Budějovic korunoval gólem do prázdné brány Christov a Stadion podlehl Jihočechům 0:3.

17:8
Takové je vzájemné skóre Zubrů s kališníky

Sérii proher chce Voženílkova parta co nejdříve utnout, nejlépe už v Přerově. Na hokejisty z královského města však vůbec nečeká jednoduchý úkol. Zubři se momentálně vyhřívají na druhém místě tabulky s tříbodovým náskokem na Vsetín. Navíc MEO Arena byla naposledy dobyta 8. ledna, kdy zde zvítězil první Motor. Poslední zápas sehráli Přerovští proti Havířovu.

Tento duel Zubři rozhodli už v první třetině, kdy se nejprve v 1. minutě prosadil Krisl, o dvě minuty později Navrátil a v 8. minutě Hejcman. AZet sice dokázal poté dvakrát skórovat, ale body si Přerov uhlídal. Domácí celek se tedy před duelem se Stadionem nachází v relativní pohodě.

Martin Kadlec při posledním utkání v Přerově. Autor: Jan Gebauer

Kališníci se v letošní sezoně se Zubry utkali prozatím čtyřikrát a pokaždé se z vítězství radoval Přerov. Naposledy zavítali Moravané do Litoměřic v rámci 11. kola, kdy v Kalich Areně vyhráli 4:3. Rozhodně ale nešlo o nadvládu hostů. První třetina končila za bezbrankového skóre. Ve druhé periodě se jako první prosadil Jakub Kubeš. Už o necelé čtyři minuty později srovnával Martin Kadlec.

Ve 33. minutě si vedení opět vzal Přerov zásluhou Doležala, ale jeho radost neměla dlouhého trvání, jelikož na konci 34. minuty srovnával Strejček. Půl minuty před koncem druhé třetiny dostal domácí poprvé do vedení finský útočník Kangas. V poslední části se ovšem prosadili Goiš a Radek Číp a Zubři si tak odvezli ze severu všechny tři body.

Jestli se podaří Stadionu urvat nějaké body a zneklidnit tak domácí Zubry, můžete sledovat v přerovské MEO Areně v sobotu 1. února od 17 hodin. Živý přenos poběží tradičně na Hokejka TV, textový přenos zajistí onlajny.com.