30. 1. 2020 | Martina Kramerová

Stěžejní problém? Koncovka. Na tom musíme zapracovat, říká útočník Sklenář

I když neustále zaměstnávali jihočeskou obranu a co chvíli pořádně prověřili Kloučka v českobudějovické svatyni, nepodařilo se Dominiku Sklenářovi ani jeho spoluhráčům skórovat. Motor se oproti tomu prosadil hned třikrát a odvezl si výhru. „Na to, že přijel lídr tabulky a favorit na postup do extraligy, si myslím, že jsme odehráli celkem slušné utkání. Poslední dobou ale bohužel nedáváme góly, což je náš stěžejní problém,“ hodnotil mladý útočník, který nastoupil ve formaci s Bernatem a Kropáčkem.

Stadion v duelu s Motorem nevsítil ani gól a prohrál 0:3. Jak bys zápas popsal svýma očima?

Na to, že přijel lídr tabulky a favorit na postup do extraligy, si myslím, že jsme odehráli celkem slušné utkání. Poslední dobou ale bohužel nedáváme góly, což je náš stěžejní problém, na kterém musíme zapracovat. Kdybychom podle mě proměnili pár šancí, které jsme měli, mohli jsme v klidu bodovat. Koncovka je největší problém, co nás v současné době trápí.

Zmínil jsi, že vás trápí především koncovka. Šance si přitom vytváříte. Čím to, že je nedokážete efektivně využít? Nechybí třeba pověstná troška štěstí?

Určitě. V Porubě jsme měli pomalu čtyřicet střel a dali jen jeden gól. Předtím jsme měli hodně šancí i v domácím utkání se Vsetínem a proměnili jen dvě. Do šancí se dostáváme, ale nedokážeme je zakončit. I když jsme pořád druhý nejproduktivnější tým soutěže, teď nám to štěstí asi trochu došlo. My tomu ale musíme jít naproti, všechny puky házet do brány, přestat tolik kombinovat, nehrát na krásu a cpát se do brány. To pro nás teď bude na trénincích stěžejní program. Musíme se na to zaměřit a koncovku vylepšit.

Gólově skončila každá třetina 1:0 pro Motor. Která z nich pro vás byla herně nejpovedenější?

Určitě to byla první třetina. Hrál se hokej nahoru dolů a myslím, že se urodilo taky nejvíc šancí.

Úvodní trefu jste inkasovali už ve 3. minutě. Jak velký měla podíl na konečné prohře? Nemohla vás ještě víc srazit?

Neřekl bych, že nám to až tak uškodilo. Beránek to parádně trefil a my museli dotahovat, ale podle mě to až takovou roli nehrálo. Samozřejmě je jasné, že inkasovat hned na začátku není nic příjemného, obzvlášť když je to branka od vedoucího celku soupeře, se kterým chcete bodovat. Takové zaváhání bychom si proto neměli dovolit, ale stalo se. Spíš nás to naopak nabudilo.
29
Tolik střel vyslali kališníci na branku Motor, nedali však ani jeden gól.

Co bitvu kromě branek rozhodlo? V čem vás Motor nejvíc přehrával?

Určitě rozhodla efektivita zakončení. Soupeř byl v koncovce daleko lepší a prokázal v ní velkou kvalitu. My hrajeme s mladým týmem, Motor má naopak zkušené hráče, což se také projevilo. My měli víc napadat a přebruslovat je, musíme si z toho odnést ponaučení do dalších zápasů a na trénincích to dopilovat.

Zatímco soupeř mohl spoléhat na zkušené beky, zadní řady kališníků jsou složené především z mladších hráčů. Jak si obrana podle vás vedla? Navíc s jedním nováčkem.

Myslím, že obrana hrála výborně a nemůžeme na ni říct půl slova. Beci se snažili blokovat střely, podporovat útok ze zadních řad. Sice tam spadly tři góly, ale to se stane. Byly pro nás spíš nešťastné.

Teď už vás čeká jen zápas v Přerově, potom vyplní celý týden reprezentační přestávka. Jak moc může týmu taková pauza pomoct?

Určitě nám pomůže. Nakupilo se toho celkem hodně, zápasy jsou v rychlém sledu, musíme neustále lepit sestavu, hraje spousta mladých hráčů. Musíme pořádně zregenerovat a jít do posledních zápasů s čistou hlavou a štítem, abychom urvali co nejvíc bodů, protože chceme uhrát šestku, co zajištuje play-off bez předkola. Odpočineme si, potrénujeme, zaměříme se na proměňování šancí a myslím, že to bude dobré.