28. 1. 2020 | Martina Kramerová

Znovu proti Motoru! Vybojuje Stadion kýžený restart?

A zase to nevyšlo. Stadion měl v Porubě nakročeno k vítězství, soupeř však nakonec vývoj skóre otočil a kališníci odjeli zpátky pod Radobýl s prázdnou. Celkově už museli skousnout pátou prohru v řadě a klesli na 6. příčku tabulky. Teď dorazí do Kalich Areny soupeř z nejtěžších. Lídr pořadí soutěže z Českých Budějovic. Odčiní litoměřičtí hokejisté smolné prohry a ochutnají sladkou příchuť vítězství?

Údaje po 16. kole
skupiny o pořadí v play-off

6. místo (72 bodů)
Postavení v tabulce
1. místo (120 bodů)
162:146
Skóre
209:103
Daniel Voženílek (20+35)
Nejproduktivnější hráč
Pavel Pýcha (11+40)
Markus Korkiakoski (21 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (21 gólů)
Patrik Marcel (12+17)
Nejproduktivnější obránce
Pavel Pýcha (11+40)
Adam Beran (91,22 %)
Jan Škorpík (88,93 %)
Úspěšnost brankářů
Milan Klouček (92,68 %)
Jan Strmeň (90,87 %)
Poruba – Litoměřice 3:2
Poslední utkání
Motor - Přerov 3:2p

Vypadalo to nadějně, ale nakonec to opět nevyšlo. Stadion v duelu s Porubou vsítil úvodní gól, soupeř pak však otočil a zvítězil 3:2. Kališníci tak museli spolknout další hořkou pilulku - pátou porážku v řadě. Nelichotivá série odstartovala v polovině ledna, když Litoměřičtí nestačili na Chomutov. Poté postupně padli s Českými Budějovicemi, Slavií, Vsetínem a nakonec právě s Toraxem. V důsledku toho klesli v tabulce na 6. místo.

Šňůru porážek však chtějí svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka co nejdřív utnout. A to přesto, že je čeká soupeř z nejtěžších. Do Kalich Areny totiž po týdnu a kousek opět přijede Motor. Lídr tabulky se nezastavitelně řítí za prvním místem a body nerozdává jen tak. V celé sezoně Jihočeši prozatím padli jen v sedmi zápasech, jinak sbírali výhru za výhrou.

Stadion má letos s Motorem negativní bilanci. Vyhrál proti němu pouze jednou.

Byly to ale právě Litoměřice, kdo dokázal budějovický celek jako jeden z mála týmů porazit a získat cenný skalp. Slavný triumf se odehrál na jihočeském ledě na konci září. Voženílek a spol. tehdy v Budvar Aréně excelovali a sestřelili Motor šesti trefami.

Ve zbylých vzájemných kláních sice byli pro Jihočechy vyrovnaným soupeřem, výhry už se ale nedočkali. V polovině listopadu po velké gólové přestřelce prohráli 5:8. Po startu nového kalendářního roku na lídra soutěže opět nestačili a přivezli pod Radobýl prohru 4:5. V odloženém 3. kole padli o dvě branky, a to 4:6. Proto se Českobudějovičtí mohou pyšnit výrazně lepší vzájemnou bilancí.

Navíc do svých řad získali karlovarského útočníka Adama Rašku, který by měl tým ještě posílit. Stadion naopak nově přišel o zraněného obránce Františka Klejnu.

Minisouboj dvou hvězd Chance ligy! Která potvrdí formu?

Kališníci ale mají ve svých řadách nejproduktivnějšího hráče Chance ligy, Daniela Voženílka. Ten do statistik sází body jak úředník razítka a v celkovém součtu už dosáhl na 55 bodů za 20 branek a 35 nahrávek. Podobně si vede i ve skupině o pořadí v play-off, v níž mu patří za slávistou Šmerhou druhá příčka (7+14).

55/51
Tolik bodů získali v kanadském bodování Daniel Voženílek (20+35) a Pavel Pýcha /11+40)

Právě Voženílka čeká hodně zajímavý minisouboj. V dresu Motoru totiž bude válčit Pavel Pýcha, který figuruje navzdory své pozici obránce na druhém místě kanadského bodování celé Chance ligy. Zaznamenal sice „jen“ 11 branek, k nim však přidal 40 asistencí.

Zatímco největším snajprem kališníků zůstává s jednadvaceti přesnými zásahy Markus Korkiakoski, v dresu Motoru má nejvíc zářezů Jan Veselý. Vedle toho se pod Radobýlem střetnou dvě nejofenzivnější mužstva soutěže. Jihočeši vsítili celkem 209 branek, Stadion 162.

Jak Litoměřičtí zvládnou bitvu s papírovým favoritem? Získají Českobudějovičtí další body, nebo se skloní před domácím týmem? Zápas začíná na ledě Kalich Areny v 17:30. Na Hokejka TV tradičně poběží živý přenos, textový pak na www.onlajny.com.