25. 1. 2020 | Martina Kramerová

Stadion hostí Vsetín! Zlomí sérii proher?

Tři! Tolik porážek v řadě museli kališníci skousnout v posledních třech zápasech. Nestačili totiž na Chomutov, Motor a ani na Slavii. Teď však chtějí sérii prolomit. Do Kalich Areny přijede čtvrtý Vsetín a Stadion čeká další nelítostná bitva. Zůstanou body pod Radobýlem, nebo se přestěhují na Valašsko?

Údaje po 14. kole
skupiny o pořadí v play-off

5. místo (72 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (78 bodů)
158:137
Skóre
136:115
Daniel Voženílek (18+34)
Nejproduktivnější hráč
Radim Kucharczyk (15+18)
Markus Korkiakoski (20 gólů)
Nejlepší střelec
Radim Kucharczyk a Vlastimil Dostálek (oba 15 gólů)
Patrik Marcel (12+15)
Nejproduktivnější obránce
Ondřej Slováček (5+26)
Tomáš Král (90,71 %)
Jan Škorpík (89,06 %)
Úspěšnost brankářů
David Gába (90,33 %)
Ondřej Bláha (90,08 %)
Litoměřice – Slavia 3:4
Poslední utkání
Přerov – Vsetín 3:2sn

Kališnická šňůra porážek se po středeční bitvě se Slavií natáhla už na tři utkání a Stadion si tak bude chtít v dalším domácím klání spravit chuť. Po Motoru a Pražanech dorazí do Kalich Areny Vsetín, čtvrtý tým tabulky, za nímž Litoměřičtí zaostávají v tabulce Chance ligy o šest bodů.

Mužstvo zpoza Radobýlu má v plánu manko stáhnout a pokusit se odskočit sešívaným, kteří se po výhře ve vzájemném střetnutí dostali na dostřel jediného bodu. Valaši ale přijedou v hodně nabité sestavě. Nově totiž získali bývalého kališníka Ondřeje Smetanu, jenž byl ještě donedávna kapitánem Ústí. Už zkraje ledna se navíc rozhodlo, že do konce sezony na Lapači zůstanou Sebastian Gorčík a Jiří Hunkes.

Stadion naopak počítá jednu ztrátu. Výkonů Petera Jánského si totiž všiml Litvínov, s nímž zkušený útočník vybojoval extraligový titul. Litoměřická šestaosmdesátka tak na několik zápasů vyrazí vypomoct právě Vervě v duelech nejvyšší soutěže.

Stejně jako si v poslední době vedou kališníci, tak se „daří“ Vsetínu. Obdobně jako Stadion totiž třikrát za sebou padl. Nejprve s Porubou (0:1p), potom s Motorem (0:3) a nakonec s Přerovem (2:3sn). V Kalich Areně se tak utkají celky, které mají hodně co napravovat. A oba se budou chtít nastartovat k lepším výsledkům.

Vzájemná klání pro Vsetín. Vylepší Stadion bilanci?

Domácí budou sázet především na Daniela Voženílka, jenž zapisuje body jako na běžícím páse. Momentálně se zastavil na čísle 52 za 18 gólů a 34 nahrávek. Z pohledu ofenzivy mu zdatně sekunduje Markus Korkiakoski. Fin je s 20 brankami nejlepším střelcem týmu a s bilancí 20+21 druhým nejúspěšnějším kališníkem. Vedoucí trojku pak uzavírá Martin Kadlec (19+22).

Vsetínským statistikám kraluje Radim Kucharczyk s 15 trefami a 18 nahrávkami. Na záda mu dýchá Antonín Pechanec, který nasbíral jen o bodík méně (10+22). Vedle Kucharczyka figuruje na pomyslném vrcholu v pořadí střelců se stejným počtem gólů David Tůma.

Z pohledu vzájemných zápasů prozatím vedou Valaši, i když se pokaždé strhne o body velká bitva a jen málokdy z ní některý z týmů odešel s prázdnou. Poprvé se oba týmy střetly v půlce října, když dominoval Vsetín (4:2). Na domácím ledě mu však kališníci porážku oplatili (2:1). Ve skupině o pořadí play-off se musel Stadion před svěřenci trenéra Dopity dvakrát sklonit. Pokaždé ale bral body. Jednou prohrál 3:4 v prodloužení, podruhé 3:4 na nájezdy.

Jak si Litoměřičtí povedou tentokrát? Zápas začíná v sobotních 17:00. Pokud nemůžete být u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.