22. 1. 2020 | Martina Kramerová

Díky, kapitáne! Hráčské vzpomínky i přání do budoucna

Před pondělním duelem s Motorem proběhl na ledě slavnostní okamžik. Klub si připomněl desetileté výročí působení v první lize a při té příležitosti ocenil pět kapitánů uplynulé dekády – Ladislava Slížka, Jaroslava Haška, Martina Nováka, Jaroslava Kallu a Aleše Pavlase. Na jaké zážitky v dresu Litoměřic vybraní hráči vzpomínají a co popřáli kališníkům do budoucna?

Pro klubu odvedli spoustu skvělé práce a byli za ni také oceněni. Ladislav Slížek, Jaroslav Hašek, Jaroslav Kalla, Martin Novák a Aleš Pavlas se zúčastnili slavnostního úvodu pondělní bitvy s Motorem, při kterém Stadion oslavil desetileté výročí působení v první lize. Trojice kapitánů Slížek, Hašek a Kalla se představila z pozice bývalých hráčů, Martin Novák jako aktivní hráč celku, s nímž se Stadion právě střetl, a Aleš Pavlas jako zraněný člen letošního kádru.

Před samotným aktem se všichni rozpovídali o tom, jak na Litoměřice vzpomínají. Nechyběly zmínky o výborné partě, fanoušcích či skvělých zápasech. O konkrétní okamžiky se podělili především Jaroslav Hašek a Aleš Pavlas.

„Hodně vzpomínám na play-off s Olomoucí. Byla to strašně vyhrocená série a o vítězi rozhodl až šestý zápas. Olomouc nás nakonec porazila a později postoupila do extraligy. My ale byli strašně blízko tomu, abychom je vyřadili,“ prozradil Jaroslav Hašek.

Na podobnou fázi soutěže má nejlepší vzpomínky také Aleš Pavlas. „Vzpomínám hlavně na loňské play-off proti Jihlavě, kdy byl plný barák, panovala skvělá atmosféra a zápasy měly grády. Taková utkání jsem měl vždycky rád. I když to nakonec nedopadlo podle našich představ, bylo to super,“ uvedl litoměřický obránce, jenž je momentálně ve stavu zraněných.

Oba zároveň popřáli klubu ke speciálnímu výročí. „Chtěl bych Stadionu popřát, aby to nebylo prvních deset let, ale abychom mohli oslavit minimálně další deset. Zároveň bych si přál, aby projekt, který se tu nastartoval, pokračoval dál a byly za ním vidět výsledky. A aby hráči, kteří takto klubem prošli, byli známí nejen v Čechách, ale i po celém světě. A aby bylo znát, že se tady dobře pracuje,“ řekl Pavlas.

Jaroslav Hašek přál i chválil. „Musím říct, že za těch deset let Litoměřice udělaly obrovský kus práce. Hráči, management, všichni. Proto smekám a klobouk dolů. Akce, která proběhla, si nesmírně vážím. Je to takové zadostiučinění a podpora klubu pro nás bývalé hráče, čehož si moc cením. Doufám, že za dalších deset let litoměřický klub urazí další kus cesty a hokej se posune zase dál,“ uzavřel bývalý kapitán.