17. 1. 2020 | Filip Hulín

Stadion míří do Chomutova! Naváže na triumf v Havířově?

Na kališníky čeká další venkovní zápas, tentokrát si to rozdají s chomutovskými Piráty. Stadion si v minulém kole poradil s Havířovem, Chomutov padl na domácím ledě s Přerovem. Navíc se jedná o zápas mezi čtvrtým a pátým celkem tabulky. Naváže Stadion na výhru na Moravě a ztenčí bodový náskok domácích na čtvrtém místě?

Údaje po 12. kole
skupiny o pořadí v play-off

4. místo (76 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (72 bodů)
136:111
Skóre
150:124
Petr Stloukal (20+20)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (17+30)
Petr Stloukal (20 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski a
Martin Kadlec (oba 19 gólů)
Dušan Žovinec (5+13)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (11+13)
Dominik Pavlát (92,04 %)
Martin Altrichter (88,57 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (91,70 %)
Tomáš Král (90,87 %)
Chomutov – Přerov 1:2p
Poslední utkání
Havířov – Litoměřice 1:2

Po tříbodové výhře na ledě Havířova čeká Stadion další venkovní zápas. Tentokrát zamíří do Chomutova. Rozhodně se nebude jednat o lehké utkání, protože Piráti patří mezi nejsilnější celky v domácím prostředí a ve své Rocknet aréně odcházeli jako poražení pouze šestkrát.

Jedna z těchto porážek přišla v minulém kole proti Přerovu, kdy Piráti padli o jednu branku. Domácí se nachází na čtvrté příčce tabulky, tedy o pozici před Stadionem, s celkovým ziskem 76 bodů.

Domácí se mohou opírat o výkony několika hráčů. Jedním z nich je Petr Stloukal, tento útočník zaznamenal již dvacet branek a stejný počet nahrávek. Dalším tahounem je Nicolas Hlava, který má na svém kontě jedenáct gólů a jednadvacet asistencí. Na 29 bodech se prozatím zastavili Filip Suchý a Tomáš Pitule.

Nejproduktivnějším obráncem je Dušan Žovinec s osmnácti body. Největší porci zápasů odchytal v chomutovském brankovišti Dominik Pavlát, jehož úspěšnost je lehce nad 92 %.

Stadion v minulém vzájemném zápase na domácím ledě padl po prodloužení.

Stadion bude chtít navázat na výhru v Havířově, kde po brankách Kadlece a Strejčka zvítězil 2:1. V minulém vzájemném zápase dokázal Chomutov v Litoměřicích jen těsně vyhrát v prodloužení, když o bod navíc vystřelil Jakub Sklenář.

Nejproduktivnějším hráčem Litoměřic a zároveň i celé ligy je Daniel Voženílek s 47 body. Nejlepšími střelci kališníků jsou Martin Kadlec a Markus Korkiakoski, oba shodně vstřelili devatenáct branek. Finský snajpr navíc zaznamenal dvacet asistencí, o jednu více než Kadlec. Mezi obránci se daří Patriku Marcelovi, jenž má na svém kontě 24 bodů za jedenáct tref a třináct nahrávek.

Podaří se Stadionu navázat na utkání v Havířově a oplatí Chomutovu domácí porážku? Utkání v chomutovské Rocknet aréně začíná v sobotu v 16 hodin. Video přenos bude k dispozici na Hokejka TV, textový pak na onlajny.com.