14. 1. 2020 | Martina Kramerová

Na druhou stranu republiky! Uhájí Stadion proti Havířovu pátou příčku?

Chance liga nezastavuje a nabírá na obrátkách. Dva dny po pondělní porážce s Přerovem vyrazí kališníci znovu do boje. Tentokrát se představí na venkovním ledě, a to v dalekém Havířově. Gascontrol Arénu tak čeká souboj 5. a 6. celku soutěže. Jak si Stadion proti AZetu povede? A vyrovná negativní bilanci vzájemných duelů této sezony?

Údaje po 11. kole
skupiny o pořadí v play-off

6. místo (67 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (69 bodů)
109:101
Skóre
148:123
Jakub Kotala (15+21)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (17+29)
Jakub Kotala (15 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski (19 gólů)
Alex Rašner (2+14)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (11+13)
Aleš Stezka (91,60 %)
Jan Lukáš (92,00 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (91,70 %)
Tomáš Král (90,00 %)
Vsetín – Havířov 4:1
Poslední utkání
Litoměřice – Přerov 3:4

Dvanácté. Tolikáté kolo skupiny o pořadí v play-off čeká Chance ligu ve středeční podvečer. Kališníci tentokrát zavítají na led Havířova, který dotírá na kališnické 5. místo tabulky. V ní ztrácí už jen dva body a bude se chtít dostat na dostřel. Stadion chce zapomenout na porážku s Přerovem a po týdenním půstu zapsat body. Komu se bude dařit lépe?

Vzájemná bilance probíhajícího soutěžního ročníku hovoří pro AZet, jenž ze tří střetnutí hned dvakrát vyhrál. Nejprve srazil Litoměřice venku, na horké půdě Kalich Areny triumfoval 5:1. Poté se mohli radovat zase kališníci. Na konci října vyplenili Havířov a odvezli výhru 2:1. Naposledy zapsali všechny body opět Havířovští, když Stadion přestříleli šesti brankami a zvítězili 6:5.

Teď však dvakrát za sebou padli, nestačili totiž na Přerov a Vsetín. Podobně si vedli Litoměřičtí, které porazil Motor i přerovští Zubři. I když to bylo naposledy hodně těsné. „Odehráli jsme parádní zápas. Ale bohužel jsme se kvůli našim chybám připravili o body, které jsme si podle mého názoru zasloužili,“ řekl obránce Jan Mlčák. „Dělali zbytečné fauly, které jsme dělat neměli. Navíc trochu chyběl větší důraz na brankovišti. Ale jinak jsme podle mého hráli opravdu dobře a škoda, že jsme nějaký bodík nezískali,“ dodal.

Havířov bude v domácím prostředí spoléhat na produktivního Jakuba Kotalu, jenž vévodí statistikám týmu. Je první v kanadském bodování i počtu nastřílených branek (15+21). V minulém zápase ale dostal bruslí do obličeje a není jisté, zda proti kališníkům nastoupí. Pomyslnou druhou příčku zaujímá Filip Seman s devíti trefami a 20 asistencemi. Třetí je Radek Veselý/(13+12).

Na litoměřické straně mohou stále spoléhat na Daniela Voženílka, který zaznamenal 17 gólů a 29 asistencí. Nejúspěšnějším snajprem je Markus Korkiakoski. Ten si prozatím připsali 19 přesných zásahů a stejný počet nahrávek. Slušnou bilancí 18+18 se může pyšnit i Martin Kadlec.

Zápas v havířovské Gascontrol Aréně začíná ve středečních 17:00. Živý přenos můžete sledovat na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com.