12. 1. 2020 | Martina Kramerová

Stadion hostí Přerov! Nastartuje nový týden vítězstvím?

Stadion čeká po venkovním intermezzu na ledě Motoru další domácí zápas. Kališníci tentokrát přivítají na své půdě Přerov, se kterým mají v této sezoně negativní bilanci. Ani jeden ze tří dosavadních střetů totiž nedovedli do vítězného konce. Podaří se Zubry zkrotit napočtvrté a získat důležité body?

Údaje po 10. kole
skupiny o pořadí v play-off

5. místo (69 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (73 bodů)
145:119
Skóre
109:87
Daniel Voženílek (17+28)
Nejproduktivnější hráč
Roman Pšurný (21+19)
Markus Korkiakoski (19 gólů)
Nejlepší střelec
Roman Pšurný (21 gólů)
Patrik Marcel (11+13)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Krisl (3+16)
Adam Beran (91,88 %)
Šimon Zajíček (86,05 %)
Úspěšnost brankářů
Michael Petrásek (92,04 %)
Lukáš Klimeš (94,76 %)
Motor - Litoměřice 5:4
Poslední utkání
Havířov - Přerov 3:4

Slibný náskok, vedení 3:0 a nakonec prohra. Kališníci se v minulém kole vydali na horkou půdu Motoru a po velké bitvě odjížděli s prázdnou. Jihočeši totiž dokázali srovnat stav a nakonec vývoj zcela otočit. Stadion tak po domácí výhře s Porubou zapsal další porážku.

0:3
Bilance vzájemných zápasů s Přerovem, která je pro Stadion nepříznivá.

Na domácím ledě ale bude chtít opět naplno bodovat. Protivníkem však nebude nikdo jiný než Přerov, tým, jenž dokázal Stadion v této sezoně pokaždé porazit. Nejprve Litoměřičtí padli zkraje října v Meo Aréně, kde prohráli 2:5. Kališnické trefy tehdy obstarali Kukla a Voženílek. Následně mužstvo zpoza Radobýlu nevyhrálo ani na domácí půdě, když Zubři triumfovali 4:2. Do statistik Litoměřic se zapsali pouze Marcel a Kadlec.

Poslední měření sil proběhlo v předvánočním čase v rámci skupiny o pořadí v play-off. Kališníci se z Moravy opět vraceli bez bodů. V Přerově totiž padli 1:4. Jediný zásah hostů zaznamenal Doudera. Stadion tak má Zubrům co vracet.

V Kalich Areně se navíc utkají dva sousedé z tabulky. Jak Litoměřice, tak i Přerov totiž ve druhé části soutěže postupně klesly v tabulce. Zubři na 4. a kališníci na páté místo. Obě příčky od sebe dělí 4 body. Litoměřičtí se tak budou chtít dostat na dostřel, Přerovští vyskočit opět na vyšší příčky, na něž ztrácejí pár bodů.

Parádní útok proti výtečné obraně. Kdo s koho

Zatímco svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka mohou spoléhat na výbornou ofenzivu, Přerov zase dominuje v obraně. Kališníkům patří v celé Chance lize druhé místo v počtu nastřílených branek (145), Zubrům zase první příčka v počtu těch inkasovaných (87).

V útočných řadách Stadion spoléhá především na Daniela Voženílka, který měl prsty v 17 brankách. K nim přidal 28 nahrávek a vládne týmovému bodování. Za nejúspěšnějšího snajpra platí devatenáctigólový Markus Korkiakoski. Se sedmnácti trefami je v popředí také Martin Kadlec.

Na přerovské straně se nejvíc daří Romanu Pšurnému, který už nasázel do sítí soupeřů 21 branek, k nimž připojil 19 nahrávek. Ve druhé části soutěže to pálí Jakubu Navrátilovi, jenž zapsal čtyři trefy a čtyři asistence. V těsném závěsu jsou Jiří Krisl a Tomáš Doležal.

Jak si kališníci povedou v sezonním střetu číslo 4? Duel začíná na ledě Kalich Areny v 17:30. Vítěz bude znám zhruba o dvě hodiny později. Pokud nemůžete být z nějakého důvodu přímo na zápase, sledujte ho v živém vysílání na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com.