8. 12. 2019 | Filip Hulín

Obránce Jebavý po výhře nad Vsetínem: Byli jsme šťastnějším týmem

Stadion v posledním kole základní části porazil na domácím ledě hostující Vsetín. Utkání, které nebylo bohaté na góly, však nabídlo několik potyček. Obránce Jiří Jebavý sehrál již své osmé utkání po dlouhé pauze zapříčiněné zraněním kolene. ,,Bylo to vybojované vítězství, jsme rádi za tři body, protože hrajeme na tři pětky a je to pro nás náročné,“ řekl bek s dvanáctkou na zádech.

V sobotním plyšákovém zápase jste na domácím ledě přemohli hostující Vsetín. Jaký to byl zápas?

Bylo to vybojované vítězství, jsme rádi za tři body, protože hrajeme na tři pětky a je to pro nás náročné. Myslím si, že jsme ale byli šťastnějším týmem.

Po brance ze sedmé minuty se šlo z ledu za stavu 1:0 pro vás. Co jste si o první přestávce v kabině řekli?

Řekli jsme si, že se určitě zvednou a přidají nasazení, protože mají za sebou dlouhou cestu. Myslím si, že rozhodlo naše nastavení v hlavách a že jsme k tomu přistoupili zodpovědně, i když to byl poslední zápas před pauzou, takže to bylo vybojované vítězství.

Dlouho to vypadalo, že ve druhé třetině branka nepadne. Vsetín se ale dokázal v závěru prosadit a vyrovnat stav. Čím to?

Já jsem viděl až závěr akce, kdy hostující Tůma vyjel z rohu, vytočil se a trefil přímo horní roh branky. Trefil to parádně, těžko to mohl gólman chytit.

V posledních zápasech hrajete vinou několika zranění v dosti okleštěné sestavě. Jak těžké to je?

Je to těžší, sestava se hodně mění, ale už jsme si zvykli, protože je to tu každý rok. Navíc nám teď odjede zbytek kluků na reprezentační srazy, takže budeme trénovat v pár lidech a uvidíme, jak se tým po akcích doplní, kdo se vrátí a kdo se nevrátí.

13:33
Tolik času strávil na ledě Jiří Jebavý při utkání se Vsetínem.

V minulých týdnech jste se vrátil zpět do zápasového tempa po dlouhodobém zranění kolene. Jak se cítíte?

Už se to zlepšuje, ale pořád to není ono. Nehrál jsem nějakých pár měsíců, do toho jsem doháněl fyzickou kondici, ale už se cítím lépe. Noha nebolí, spíše mám problém se dostat do herní pohody a zautomatizovat si některé věci.

Po základní části se nacházíte na třetí příčce tabulky, tedy první meta je splněna. Jaký máte cíl pro nadstavbovou část soutěže?

Řekli jsme si, že když už jsme v té osmičce, tak by byla chyba nedat si nějaký další cíl, takže bychom chtěli být do šestého místa, abychom měli jisté místo ve čtvrtfinále.

Nyní máte mezi zápasy desetidenní přestávku. Jak ji využijete?

Dostali jsme tři dny volno, proto se budu věnovat rodině. Ve středu ale zase vlétneme do tréninku a pořádně potrénujeme. Já to využiju k rehabilitaci, protože na té noze potřebuju pořád pracovat, a proto doufám, že se poté budu cítit lépe a že mi to prospěje.