5. 12. 2019 | Martina Kramerová

Sedm statečných! Dvacítka zná nominaci na přípravný kemp před MS

Reprezentační dvacítka zná širší nominaci na světový šampionát, který se uskuteční na přelomu roku v Ostravě a Třinci. O účast na nejprestižnější juniorské akci bude moct zabojovat i sedm kališníků. V plánech trenéra Varadi figurují obránci Miroslav Kukla, Tomáš Dajčar, Jan Mlčák a František Klejna a útočníci Vojtěch Střondala, David Vitouch a Otakar Šik.

Od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 proběhne v České republice mistrovství světa juniorů a v širší nominaci, která se popere o účast, figuruje i sedm hráčů litoměřického kádru. Trenérský štáb v čele s Václavem Varaďou nezapomněl na Miroslava Kuklu, Tomáše Dajčara, Jana Mlčáka, Františka Klejnu, Vojtěcha Střondalu, Davida Vitoucha a Otakara Šika.

Přípravný kemp začne už 10. prosince, kdy se do tréninku zapojí evropští hráči a hokejisté ze zámoří, které jejich kluby uvolní dřív. Ty později doplní další posily zpoza velké louže. Po prvním přátelském utkání kádr dozná prvního zúžení. Druhá selekce se uskuteční 23. prosince, potom by měla být sestava pro MS kompletní.