23. 11. 2019 | Martina Kramerová

World Junior A Challenge se blíží! V nominaci jsou dva kališníci

Reprezentační devatenáctka zná nominaci na prosincový přípravný kemp a následný turnaj World Junior A Challenge v Kanadě. Do Grand Prairie a Dawson Creek s národním týmem vyrazí také dvojice kališníků - Filip Přikryl a Jan Škorpík. Čechy čeká v zemi javorového listu náročný program. Kromě exhibičního zápasu proti Grand Prairie se utkají s Ruskem, Spojenými státy a výběry Kanada East a Kanada West.

Česká reprezentační devatenáctka vyrazí v první polovině prosince do Kanady, kde odehraje stejně jako v loňském roce World Junior A Challenge. V nominaci na akci, která se uskuteční v Grand Prairie a Dawson Creek, nechybí ani kališníci. Za velkou louži s týmem odletí brankář Jan Škorpík a útočník Filip Přikryl.

Národní tým čeká na americkém kontinentu nabitý program. Tým se sejde v neděli 1. prosince a hned v pondělí vyrazí směr Kanada. Po dvou tréninkových dnech se devatenáctka utká v exhibici s týmem Grand Prairie. Pak se přesune do Dawson Creek, kde načne turnaj duelem s Ruskem (neděle 8. 12. 2019). V pondělí 9. 12. 2019 vyzve Spojené státy americké a nakonec změří síly s Kanadou West (čtvrtek 12. 12. 2019) a Kanadou East (pátek 13. 12. 2019). Na víkend jsou pak naplánována obě semifinále, bitva o bronz i finále.

Jako hlavní trenér vyrazí do Kanady Miroslav Přerost. Trenérem brankářů je Benjamin Sequens. Loni čeští mladíci obsadili čtvrtou příčku. Jak si povedou letos?