18. 11. 2019 | Kateřina Kubatková

Trápíme se v zakončení! To nás stojí body, řekl po dvou prohrách junior Vízner

Ve čtvrtém kole nadstavby zavítala kališnická juniorka na zimní stadion do Klatov, kde se utkala s plzeňským "B" týmem. Přestože Litoměřičtí sahali po třech bodech, neodvezli si žádný. Jaké utkání bylo a proč se ho nepodařilo dotáhnout do vítězného konce? „Pravděpodobně jsme podlehli malým individuálním chybám, které se postupně sčítaly. Soupeř na rozdíl od nás tyto šance proměňoval," hodnotil porážku junior Martin Vízner.

Máte za sebou čtvrté kolo nadstavby, které jste sehráli proti plzeňskému „B“ týmu. Jak vypadal tento souboj z tvého pohledu?

Utkání hodnotím kladně a myslím si, že mluvím za většinu mých spoluhráčů. Do Klatov jsme vyrazili s dobrou náladou a s tím, že bychom rádi přerušili jejich vítěznou sérii. Tento cíl jsme sice bohužel nesplnili, ale podle mého názoru jsme předvedli slušný výkon.

První třetina byla vyrovnaná, druhou jste vyhráli poměrem 4:2. Co stálo za zlomem ve třetí části, kterou jste prohráli 0:3?

Pravděpodobně jsme podlehli malým individuálním chybám, které se postupně sčítaly. Soupeř na rozdíl od nás tyto šance proměňoval. Na našem celku byla také znát fyzická únava a protihráčům jsme nestačili.

V čem byly Klatovy lepší? Co na vás nejvíce platilo?

54:38
Takové bylo skóre na střely z litoměřického pohledu.

Jak jsem již zmínil, nejsme schopni dostatečně proměnit naše příležitosti, a to nás stálo v Klatovech tři body. Zároveň jsme byli překvapení a nebylo pro nás jednoduché, že nás protivníci napadali ve třech. S tím jsme se zejména v první třetině těžko vypořádávali.

V zápase bylo k vidění celkem patnáct vyloučení, sedm na vaší straně. Nechali jste se ovládnout emocemi, nebo šlo pouze o zbytečnou nedisciplinovanost?

Na ledě jsou vždy emoce. I když jde jen o přátelský duel, natož v souboji s takto silným soupeřem při vyrovnaném skóre. Ale neřekl bych, že jsme se nechali ovládnout pocity, fauly pramenily i z nižší disciplíny a z nepozornosti. V dalších utkáních musíme zapracovat na tom, abychom se soustředili až do poslední sirény.

Podařilo se vám využít dvě početní výhody, jednu branku jste vstřelili v oslabení, přesto to na výhru nestačilo, co je třeba do budoucna zlepšit?

Rozhodně musíme zapracovat na koncovce, jež je momentálně naší největší slabinou. Na střely jsme soupeře jednoznačně přestříleli, a to se musí projevit i na skóre. Vždy je příjemné mít početní výhodu, přestože občas máme problém se dostat do správného rozestavení. Když do naší hry vneseme trochu klidu, jsme schopni přesilovky proměnit. Na druhou stranu oslabení nás stojí spousty sil, v utkání s Plzní byli domácí ve stresu ze špatně založeného útoku, udělali chybu a my ji využili. Rozhodně se ale musíme zbytečných vyloučení příště vyvarovat.