17. 11. 2019 | Hana Kubatková

Stadion jede do Prostějova! Navážou kališníci opět vítězně?

První domácí zápas po reprezentační pauze se nezdařil. Po posledních pěti výhrách Stadion padl s Motorem. Stále si ale drží druhé místo v tabulce a nachází se osm příček nad prostějovskými Jestřáby, na jejichž led se chystá. V poslední vzájemné bitvě, která se konala v kališnickém domácím prostředí, vyhráli Litoměřičtí. Podaří se jim urvat tři body i ve venkovním duelu?

Údaje po
22. kole

10. místo (30 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (45 bodů)
61:71
Skóre
80:54
Lukáš Žalčík (15+12)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (8+16)
Lukáš Žalčík (15 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (9 gólů)
Jaroslav Mrázek (0+8)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (6+6)
Daniel Dvořák (88,48 %)
Tomáš Štůrala (91,73 %)
Jakub Neužil (89,72 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Škorpík (93,33 %)
Adam Beran (92,90 %)
Tomáš Král (91,18 %)
Prostějov – Sokolov 4:2
Poslední utkání
Litoměřice – Motor 5:8

Stadion přerušil vítězné tažení a lídrem tabulky byl na domácím ledě poražen. Na smutek ale není čas a kališníci se ve 23. kole Chance ligy chystají do Prostějova. V posledním vzájemném zápase vybojovali vysokou výhru 6:1 a po měsíci a půl se týmy znovu shledají, tentokrát na prostějovském zimním stadionu.

Jestřábi na Stadion ztrácí 15 bodů a zatím jsou desátí v pořadí. Od osmého Havířova je ale dělí pouze šest bodů a dá se tedy očekávat, že se pokusí proti litoměřickým hráčům urvat co nejvíc a usnadnit si cestu do první osmičky. Následující utkání tak nebude vůbec lehké. Výsledky má Prostějov jako na houpačce. V listopadu se výhry střídají s prohrami téměř pravidelně, avšak nyní je na řadě neúspěch. Podaří se kališníkům připsat tři body na své konto?

Silní Jestřábi? Válí Lukáš Žálčík a Marek Račuk

První zmíněný forvard není jen prostějovskou hrozbou, ale díky 15 vstřeleným gólům je také umístěn na první příčce mezi nejlepšími střelci v celé Chance lize. Zatím se mu podařilo nasbírat celkem 27 bodů (15+12), čímž si vybojoval post nejproduktivnějšího hráče Prostějova a ovládl kanadské bodování celé soutěže. V přesilových hrách se mu podařilo skórovat osmkrát.

2
Prostějovští hráči vládnoucí kanadskému bodování celé ligy – Žálčík a Račuk.

Marek Račuk zaostává za Žálčíkem o pouhý bod, ale specialitou tohoto útočníka jsou spíše asistence, o čemž vypovídá i jeho skóre (7+19). Platí za nejlepšího nahrávače týmu a druhého nejproduktivnějšího bruslaře celé ligy. I kališníci mají své zbraně, jimiž jsou kapitán týmu Daniel Voženílek (8+16), Martin Kadlec (9+12) a finský forvard Markus Korkiakoski (7+9). Nejproduktivnějším obráncem je Patrik Marcel (6+6).

V Litoměřicích se prosazují i mladí projektoví hráči. Člen reprezentace U20 Vojtěch Střondala má na svém kontě 15 bodů (4+11) a obsazuje pátou příčku produktivity útočníků. Na osmé je reprezentant U19 David Vitouch, který má 9 bodů (6+3). V obraně se prosazuje Miroslav Kukla, který na post nejlepšího obránce ztrácí pouhé dva body a jeho skóre je (5+5).

Jak zápas dopadne? A podaří se kališníkům urvat další cenné body, které by je udržely na druhém místě v tabulce? Utkání začíná v 18:00. Pokud se nemůžete dostavit přímo na stadion, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.