19. 10. 2019 | Vít Trubička

Za prvním místem jsme šli od začátku, hlásí kanonýr juniorů Chňapko

Junioři mají za sebou téměř celou základní část Ligy juniorů. Těsnou výhrou nad děčínskými medvědy si navíc pojistili první místo v tabulce. Velkou měrou se na vítězství kališníků podílel Vojtěch Chňapko, který nasázel do branky gólmana Brňáka hned tři góly. „Musím poděkovat spoluhráčům za nahrávky, jsme všichni rádi za důležité vítězství,“ řekl juniorský forvard k utkání v Děčíně.

Už nyní je jisté, že základní část zakončíte na prvním místě a budete vstupovat do nadstavby jistě jako jedni z favoritů. Jaké jsou dojmy po utkání?
Určitě máme radost. Tohle jsme chtěli v celém průběhu základní části a myslím si, že jsme si za tím šli a jsme spokojeni s tím, jak to dopadlo.

32
Tolik bodů vybojovali junioři díky bilanci výher a proher 10-1-0-2

Sám jste korunoval zápas s Děčínem hattrickem. Je to pověstná třešnička? Navíc když byla výhra celkem vydřená.
Musím hlavně poděkovat spoluhráčům, že mi nahráli na ty góly. Máme radost ze třech bodů, neboť jsou pro nás důležité a doufáme, že budeme pokračovat ve skvělých výkonech i do té nadstavby.

Čím vám Děčín zatápěl v průběhu celého utkání?
Soupeř byl bruslivý a hrál hodně do těla, to bylo nejvíc nepříjemné.

Jak jste se vypořádali s velkým tlakem soupeře v úplném závěru zápasu?
Určitě to nebylo nic příjemného, oni hráli v šesti bez gólmana. Ale jsem rád, že se nám to povedlo ubránit a nedostali jsme vyrovnávací gól.

Medvědi do poslední chvíle hráli o poslední postupovou vstupenku do nadstavby. Dala se tak očekávat podobná hra, jakou předvedli?
No tak určitě. Tady je to vždycky fyzicky náročný hokej. Děčín hodně napadá, hraje do těla. Čekali jsme takový herní styl i v tomto utkání.

21
kanadských bodů zaznamenal Chňapko během základní části. Řadí se tak na druhé místo za Michala Svobodu.
Jak ovlivnila duel vyloučení? Zejména pak ve třetí třetině, kdy jste museli čtyřikrát hrát v oslabení.
Ještě že se nám tolik nevymstila. Bylo tam jedno naše vyloučení za nesportovní chování, jemuž předcházel faul Děčína. Musíme spíše zapracovat na sobě, udržet nervy na uzdě a snížit nedisciplinovanost. Je to hodně o nás.

Čeká vás ještě poslední domácí utkání s Mostem, který už má také jistý postup. Jak k utkání přistoupíte?
Doufám, že vyhrajeme. Určitě do něj půjdeme naplno a korunujeme definitivně první postupovou příčku. Zároveň chceme co nejlépe odehrát poslední domácí utkání základní části.

Chvíli na to vám začíná nadstavba. Jak se na ni připravit, i když se dosud neví, kdy se začne hrát a jací na vás čekají soupeři?
Stoprocentně zkusíme nějaké nové rozehrávky. Musíme víc bruslit, napadat, přitvrdit fyzickou a silovou hru.