15. 10. 2019 | Filip Hulín

První severočeské derby je tu! Do Litoměřic zavítá Ústí

Po dvou vydřených výhrách na Moravě proti Porubě a Frýdku-Místku pokračuje Chance liga dalším zápasem. Do Litoměřic zavítá ústecký Slovan, jedná se tak o severočeské derby. Ústí zatím nezažívá úplně povedenou sezonu a nachází se až na čtrnácté příčce. Dokáže Stadion v prvním derby sousedních měst Ústí porazit a zůstat na třetí pozici?

Údaje po
13. kole

3. místo (28 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (12 bodů)
49:29
Skóre
31:50
Daniel Voženílek (5+13)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Vildumetz (4+8)
Daniel Voženílek, Martin Kadlec, Markus Korkiakoski (všichni 5 gólů)
Nejlepší střelec
Jaroslav Roubík (5 gólů)
Patrik Marcel (3+3)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Krejčí (0+5)
Adam Beran (96,15 %)
Tomáš Král (94,39 %)
Jan Škorpík (93,33 %)
Štepán Lukeš (90,98 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Brízgala (92,38 %)
David Stahl (89,51 %)
Jan Růžička (87,88 %)
Martin Volke (87,50 %)
Petr Hamalčík (83,33 %)
Frýdek-Místek - Litoměřice 2:4
Poslední utkání
Kadaň – Ústí nad Labem 2:5

Chance liga se pomalu překlápí do své druhé poloviny. V 14. kole přivítá Stadion Ústí. Slovan se po špatném začátku sezony bude chtít vzchopit již v severočeském derby na ledě kališníků.

Ústí se zatím vůbec nedaří, nachází se až na čtrnácté příčce s pouhými dvanácti body, horší už je pouze Sokolov a Kadaň. Právě na Trhače dokázali Ústečané vyzrát v minulém kole hlavně zásluhou Petra Maršouna. Ústecký forvard dokázal svému bývalému týmu vstřelit dvě branky a přidat jednu nahrávku.

Ústí v minulém zápase na ledě Kadaně

V probíhající sezoně dokázal Slovan porazit pouze Slavii, Frýdek-Místek, Sokolov a Kadaň. Vzpruhou pro ústecký celek by měl být příchod mladého kladenského brankáře Adama Brízgaly, ten se totiž nevešel na soupisku Rytířů a byl poslán do Slovanu. Novicovi v ústeckém dresu se zatím daří, když z celkových čtyř výher Ústí vychytal hned tři a jeho úspěšnost se pohybuje okolo 92 %.

Jedním z pozitiv Slovanu jsou výkony Tomáše Vildumetze a Petra Maršouna. Prvně jmenovaný zaznamenal již dvanáct bodů. Maršoun má na svém kontě bodů osm. Mezi obránci se daří Danielu Krejčímu, ten za osm zápasů stihl pět asistencí. V minulých dnech se navíc rozhodla ukončit kariéru ikona Slovanu Jaroslav Roubík, dvaačtyřicetiletý matador se přesunul na střídačku a bude dělat asistenta trenéra.

Minulá sezona? Dominance kališníků

V předešlé sezoně se Stadionu proti Ústí dařilo náramně a dokázal vyválčit všechny body. V prvním zápase si Litoměřice připsaly spolehlivou výhru 6:1. Druhý, třetí i čtvrtý zápas byl ve znamení kališníků, ti si tak připsali výhry 4:2, 6:2 a 5:2. Ústí tak nedokázalo Stadion porazit již šest zápasů v řadě.

Daniel Voženílek v souboji před ústeckou brankou

Stadionu se zatím daří na jedničku, nachází se totiž na třetím místě s 28 body. Minulé dva zápasy byly ve znamení moravského tripu, kališníci nejprve zavítali do Poruby, premiérový start v Chance lize si připsal Adam Beran, a hned z toho byla nula a výhra 6:0. Druhý den se litoměřičtí hráči utkali s Frýdkem-Místkem. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl dvě minuty před koncem Matěj Beran, litoměřický útočník tak vystřelil Stadionu další tři body. Kališníci mají tři výhry v řadě a tuto sérii budou chtít prodloužit i proti Ústí.

V probíhající sezoně se daří Danielu Voženílkovi, který zaznamenal již osmnáct bodů, což ho řadí na třetí místo produktivity Chance ligy, stejně tak se daří i Martinu Kadlecovi, litoměřický forvard má na svém kontě dvanáct bodů. Králem produktivity mezi litoměřickými obránci je Patrik Marcel, jenž si připsal tři góly a tři asistence. O dva body méně mají Radim Šalda a Aleš Pavlas.

Severočeské derby v litoměřické Kalich Areně začíná ve středu v 17:30. Živý přenos bude k vidění na Hokejka TV, textový na Onlajny.com.