13. 10. 2019 | Kateřina Kubatková

Opět výhra! Stadion veze z Frýdku-Místku tři body!

Stadion má za sebou velice úspěšný víkend. Po sobotní výhře nad Porubou si připsal v tabulce další tři body. Na ledě Frýdku-Místku vyhrál 4:2. Ačkoliv bylo skóre dlouho vyrovnané, v 58. minutě vstřelil rozhodující branku Matěj Beran. Stav utkání ještě upravil trefou do prázdné klece Martin Kadlec.

První periodu začali aktivněji domácí. Po vyhraném buly zamířili do útočného pásma, kde jim ovšem kališníci kotouč odebrali. Litoměřice nepříjemně dorážely, ale Nick Malík všechny pokusy polapil.

Obrovská šance pro Frýdek přišla ve 13. minutě, kdy měl jeden z rysů před sebou úplně odkrytou bránu. Tu ovšem nestrefil a stav zůstal nezměněn.

V 17. minutě se k nebezpečné střele dostal domácí Milan Mikulík, jenž si najel před litoměřického gólmana a zkoušel ho překvapit. Adama Berana však nepřelstil. V čase 19:15 se poprvé změnilo skóre. Josef Jícha se ve vlastním oslabení dokázal uvolnit a uháněl sám na Malíka. Bekhendem vystřelil pod víko a domácí do šaten odcházeli za nepříznivého stavu 0:1.

Druhá část začala velice šťastně pro Frýdek-Místek. Lukáš Kovář nahodil kotouč na kališnickou svatyni. Zde stál připravený Rostislav Martynek, který bleskově přihrál Štěpánovi Novotnému, který bekhendem vystřelil a poprvé překonal Adama Berana.

Dvě a půl minuty po obdrženém gólu se do šance dostal Otakar Šik, který ale nedokázal procedit puk do odkryté mezery mezi Malíkovými betony. Ve 29. minutě tvrdě vypálil od modré domácí obránce Filip Haman, kotouč se od tyčky odrazil pouze do ochranné sítě.

Ve 34. minutě se hosté opět ujali ztraceného vedení. V oslabení ujel domácí obraně Kristian Kangas a strefil se přesně do levého růžku Malíkovy klece. Na tabuli po této akci svítilo skóre 1:2 z pohledu domácího celku.

V čase 34:13 bylo za faul na jednoho z kališníků nařízené trestné střílení, jehož se ujal Markus Korkiakoski. Tomu se ale nepodařilo překonat domácího makovaného muže a stav zůstal neměnný.

Ve 39. minutě se rysům podařilo vyrovnat. Po vyhraném buly posunul Patrick Kudla kotouč na Rostislava Martynka, který se strefil do odkryté pravé části branky. Po druhé části odcházely týmy do kabin za srovnaného stavu 2:2.

Třetí perioda byla velmi vyrovnaná, ale k rozhodnutí zápasu přeci jen došlo. V 58. minutě Josef Jícha najel mezi tři protihráče a přihrál na Matěje Berana, který úspěšně zakončil do Malíkovy branky. V čase 59:32 ještě stav upravil střelou do prázdné branky Martin Kadlec, kališníci tak zvítězili v poměru 4:2 nad domácími rysy.