8. 10. 2019 | Martina Kramerová

V roli favorita! Stadion změří na domácí půdě síly s Trhači

Po pár dnech opět doma. Stadion se po chomutovské anabázi opět představí před domácími fanoušky a v Kalich Areně bude mít co napravovat. Po vysoké výhře nad Třebíči totiž v duelu s Piráty padl a odjel zpoza Krušných hor bez jediného bodíku. Teď však vyzve Trhače z Kadaně, kteří v letošní sezoně ještě ani jednou nepoznali sladkou příchuť triumfu. Podaří se kališníkům prodloužit soupeřovu sérii zmaru?

Údaje po
11. kole

6. místo (19 bodů)
Postavení v tabulce
16. místo (1 bod)
35:25
Skóre
18:60
Daniel Voženílek (3+9)
Nejproduktivnější hráč
Roman Chlouba (2+6)
Martin Kadlec a Markus Korkiakoski (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
František Wágner (4 góly)
Patrik Marcel (3+1)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (1+5)
Tomáš Král (94,39 %)
Jan Škorpík (93,33 %)
Štěpán Lukeš (90,53 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Wolf (85,59 %)
Petr Galuška (83,79 %) Adam Wolf (85,59 %)
Oliver Štěpánek (87,14 %)
Chomutov - Litoměřice 2:1
Poslední utkání
Třebíč – Kadaň 5:3

Základní část Chance ligy se pomalu blíží ke své polovině. Stadion v dalším ligovém díle s pořadovým číslem 12 narazí na Kadaň, protivníka, který od startu soutěžního ročníku ještě ani jednou nevyhrál. V Kalich Areně se tak dá očekávat hodně zajímavá bitva.

Už jen proto, že kališníci v pondělí nestačili na Piráty a přivezli z Chomutova těsnou porážku 1:2. Přestože svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka až do posledních chvil tlačili, aby jednogólové manko smazali, jejich snaha se minula účinkem.

„Dlouho jsme se drželi, ačkoliv jsme do zápasu vstoupili velice špatně. Domácí byli v první třetině suverénně lepší. Pro nás byl výsledek 1:1 po první třetině famózní. V té druhé jsme se zlepšili, ale celé utkání jsme ztratili tím, že domácí byli klidnější a udrželi emoce pod kontrolou.“

„My jsme dostali šanci se zápasem něco udělat ve třetí třetině, kdy jsme hráli přesilovou hru, ale odehráli jsme ji velice špatně. Potom si domácí došli pro tři body díky skryté střele. Myslím si, že v tom, jak probíhal zápas a domácí hráči byli klidnější a koncentrovanější, si výhru zasloužili,“ popsal průběh ztracené bitvy trenér David Bruk.

Šestý proti šestnáctému. Kdo uspěje?

I po prohře se však Stadion drží v první osmičce tabulky – momentálně okupuje s 19 body a skórem 35:25 slušnou šestou příčku. To Trhači se naopak vůbec nemají čím chlubit. Kadaň se totiž krčí na posledním místě s jediným bodíkem. Nelichotivé je i týmové skóre. Příští kališnický soupeř vsítil jen 18 branek, na druhé straně už šedesátkrát inkasoval, což z něj po všech stránkách činí nejhorší celek Chance ligy.

11
Tolik proher utrpěla Kadaň v letošní sezoně. Nevyhrála ještě ani jednou.

Zatímco Litoměřičtí se už šestkrát radovali z výhry a před soupeřem se museli sklonit pětkrát, Trhači nenašli vítězný recept ani jednou. Na úvod sice potrápili Jihlavu, jíž podlehli pouze o dva góly (1:3), pak však přišel těžký direkt od Motoru (1:7) i Přerova (0:7). Zdaleka nejhůř si kadaňští hokejisté vedli v duelu s Frýdkem, v němž rysi nasázeli osm branek (0:8). Stejný počet tref zapsal do statistik i Sokolov, který Trhače porazil 8:3. Na podkrušnohorský celek vyzrál také Prostějov (2:3), Poruba (2:4), Vsetín (2:7), Havířov (1:4) a naposledy Třebíč (3:5).

Svůj jediný bod získala Kadaň v bitvě s Chomutovem, kdy duel dotáhla až do nájezdů a nakonec padla 3:4. Ačkoliv je celek trenéra Klímy až na samotném dně, nečeká Stadion nic jednoduchého. Je potřeba dát pozor třeba na Františka Wágnera, jenž vsítil stejný počet branek jako nejlepší snajpři Litoměřic Martin Kadlec a Markus Korkiakoski. V produktivitě tým táhne Roman Chlouba (2+6) a Trhači rozhodně nebudou chtít dát kališníkům nic zadarmo.

Jak utkání mezi šestým a šestnáctým celkem tabulky dopadne? Zápas začíná ve středečních 17:30. Pokud nemůžete být přímo u toho, můžete sledovat živý přenos na Hokejka TV, nebo textový onlajn na www.onlajny.com.