6. 10. 2019 | Kateřina Kubatková

Stadion míří do Chomutova, prodlouží Pirátům čekání na výhru?

Kališníci vyrážejí do Chomutova, který v posledních třech zápasech nemá rozhodně dobrou bilanci. Hráči Stadionu mají za sebou naopak velice povedené domácí utkání proti Horácké Slavii, kterou porazili 4:0. Podaří se Litoměřicím navázat na poslední úspěch?

Údaje po
10. kole

8. místo (17 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (19 bodů)
30:20
Skóre
34:23
Filip Suchý (4+4)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (3+8)
Filip Suchý (4 góly)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (4 góly)
Lukáš Blaha (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (3+1)
Aleš Pavlas (1+3)
Dominik Pavlát (93,77 %)
Richard Běhula (87,50 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (94,39 %)
Štěpán Lukeš (89,71 %)
Jan Škorpík (93,33 %)
Přerov – Chomutov 2:1
Poslední utkání
Litoměřice - Třebíč 4:0

Po domácí výhře proti Třebíči čeká Stadion další venkovní utkání. A nepojede daleko, představí se totiž na ledě chomutovských Pirátů. Ti sestoupili do Chance ligy po loňské neúspěšně sehrané baráži.

Kališníci se s Chomutovem utkali zatím pouze v přípravě, a to ve dvou utkáních. V zápase na pirátském ledě Litoměřice podlehly domácímu celku 4:2. V Kalich Areně se hráčům z královského města podařilo svým soupeřům oplatit prohru výsledkem 3:2 a vzájemná bilance mezi těmito dvěma týmy je po přípravné části 1:1.

15,22 %
Taková je úspěšnost kališnických přesilovek.

Kališníci sehráli poslední utkání na domácím ledě proti Třebíči. Před svými fanoušky se blýskli výhrou 4:0 a také využitou přesilovkou. První dvě branky v litoměřickém dresu si v tomto zápase připsal útočník David Vitouch. Nejproduktivnější litoměřický hráč Daniel Voženílek v posledním souboji pomohl svému týmu k vítězství jednou asistencí. Jednou se trefili Markus Korkiakoski a Matěj Beran.

V posledním venkovním utkání narazili hráči Stadionu na Přerov, nad kterým i z počátku po zásluze Miroslava Kukly vedli 1:0. Utkání pro litoměřický celek ale neskončilo vůbec dobře, po slibném začátku totiž podlehli domácím Zubrům 2:5 a z Moravy odjeli bez bodů.

Chomutovští Piráti si v posledních třech kolech nevedli vůbec dobře. V osmém kole vyrazili do Jihlavy, kde se jim kromě prohry nepovedla vstřelit žádná branka a odjížděli z Vysočiny úplně s prázdnou. V devátém kole přijel na sever Čech českobudějovický Motor a uštědřil Pirátům první letošní prohru před domácím publikem. Chomutov tehdy trápila veliká marodka. Jediným střelcem Severočechů se stal Jan Svoboda, jenž pouze upravil nelichotivé skóre na 1:4.

V posledním domácím utkání vyzvali Piráti českobudějovický Motor.

Poslední zápas sehráli Piráti na ledě Přerova. Skóre bylo dlouho vyrovnané. V 9. minutě se sice dostal domácí celek do vedení, ale již v 10. minutě se hostům podařilo využít přesilovku a zásluhou Marka Tomici srovnat na 1:1. První polovinu souboje to vypadalo, že zápas skončí nerozhodným výsledkem, jenže Zubři se ve 35. minutě ujali vedení a rozhodli tak o své výhře.

Litoměřického rivala zdaleka netrápí pouze marodka a neuspokojivé výsledky posledních kol. Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje potrestala tento klub za špatné chování fanoušků. Konkrétně šlo o zápas čtvrtého kola na ledě kadaňských Trhačů, kdy chomutovští fanoušci použili v prostorách zimního stadionu zakázanou pyrotechniku. Klub tak za tento prohřešek musí zaplatit pokutu ve výši 5 000 Kč a dalších 1000 Kč jako správní poplatek.

Podaří se kališníkům vyloupit pirátskou skrýš? Utkání v chomutovské Rocknet Areně začíná v pondělí 7. 10. 2019 v 17:30. Přímý přenos bude k vidění na Hokejka TV, textový přenos na Onlajny.com.