28. 9. 2019 | Filip Hulín

Co rozhodlo? Náš čtvrtý gól Prostějov položil, řekl tříbodový Otakar Šik

Stadion si v 8. kole Chance ligy vyšlápl na Jestřáby z Prostějova. K výhře velkou měrou přispěl i Otakar Šik, který zaznamenal dva góly a jednu přihrávku. I díky jeho trefám dokázali kališníci vyhrát a posunout se na čtvrtou příčku prvoligové tabulky. ,,Všichni jsme podali dobrý výkon, nedělali jsme téměř žádné chyby a to se odráží ve výsledku, jsme rádi za tři body,“ zhodnotil utkání mladý útočník Stadionu.

V dalším domácím zápase přijel do Kalich Areny Prostějov a přestože začaly oba týmy hodně aktivně, byl to Stadion, kdo jako první udeřil. Skóre načal hned zkraje duelu Otakar Šik, ve druhé třetině se trefil Korkiakoski a kališníci tak měli před poslední periodou dvougólový náskok. Ve třetí části hry se během 38 vteřin prosadili Kadlec a Marcel. V závěru přidal svou druhou trefu Šik a první gól v kališnickém dresu Matěj Beran. Stadion tak znovu nadělil šest gólů a posunul se na čtvrtou příčku Chance ligy.

,,Všichni jsme podali dobrý výkon, nedělali jsme téměř žádné chyby a to se odráží ve výsledku, jsme rádi za tři body,“ zhodnotil průběh utkání střelec dvou branek.

Otakar Šik také prozradil, kdy se podle něho utkání zlomilo. ,,Když jsme dali dva slepené góly ve třetí třetině, tak je to položilo a utkání bylo rozhodnuto,“ dodal.

2+1
Takovou měl bilanci Otakar Šik v zápase s Prostějovem.

Mladý útočník Stadionu otevřel skóre již ve druhé minutě svým prvním gólem v sezoně. ,,Martin Kadlec mi dal výbornou přihrávku do středu hřiště, nějakou náhodou jsem objel obránce, což jsem vůbec nečekal. Všiml jsem si, že brankář je na špatné straně a měl úplně odkrytou bránu, tak jsem to zkusil a naštěstí to tam zapadlo,“ popsal svůj gól forvard Litoměřic.

Z gólů měl o to větší radost, že se prosadil hned po delší zdravotní pauze. ,,Trénuju s týmem už dva týdny, takže jsem se cítil dobře. Jsem rád, že jsem vstřelil dva góly, je to hlavně odraz práce, kterou tady všichni děláme, jsem za to rád,“ popsal své bezprostřední pocity.

Teď je třeba ale hodit výhru za hlavou a koukat dál. Už v dalším kole zavítají kališníci na led Přerova, kde je nečeká nic lehkého. ,,Přerov je vždycky nepříjemný, mají tam dobrou diváckou kulisu, takže to bude těžké utkání,“ uzavřel devatenáctiletý útočník.