26. 9. 2019 | Filip Hulín

Do Litoměřic se slétnou Jestřábi z Prostějova. Dokáže Stadion navázat na triumf z Motoru?

Po středeční dominantní výhře v Českých Budějovicích pokračuje Chance liga v rychlém sledu dalším zápasem. Kališníci se na domácím ledě utkají s Prostějovem, kterému se zatím nedaří podle jeho představ. Hanáci se nacházejí až na desáté příčce a toto umístění budou chtít vylepšit už v utkání s kališníky. Potvrdí Stadion výhru z jihu Čech a získá další body?

Údaje po
6. kole

6. místo (13 bodů)
postavení v tabulce
10. místo (10 bodů)
22:17
skóre
23:25
Daniel Voženílek (2+5)
nejproduktivnější hráč
Lukáš Žálčík (5+6)
Marek Račuk (3+8)
Martin Kadlec (3 góly)
nejlepší střelec
Lukáš Žálčík (5 gólů)
Aleš Pavlas (1+3)
nejproduktivnější obránce
Jakub Muška (1+1)
Jakub Březák (0+2)
Jakub Husa (0+2)
Tomáš Král (94,39 %)
Štepán Lukeš (92,59 %)
Jan Škorpík (89,39 %)
úspěšnost brankářů
Jakub Neužil (90,48 %)
Daniel Dvořák (87,39 %)
České Budějovice - Litoměřice 2:6
poslední utkání
Sokolov - Prostějov 3:9

Stadion čeká další zápas na domácím ledě, vyzve totiž Prostějov. Hanáci přes léto posílili a určitě budou chtít zapomenout na špatný začátek sezony, nacházejí se totiž až na desáté příčce prvoligové tabulky.

Přes léto Jestřábi výrazně obměnili hráčský kádr. Největší posilou by měl být Lukáš Krejčík, jenž přišel z pražské Slavie. Dalšími útočníky, kteří doplnili kádr, jsou Dominik Hrníčko a Matěj Novák. Z extraligového Hradce se na Hanou přesunuli Jan Berger, Jakub Muška a Daniel Dvořák. S Jestřáby se dohodli i obránci Jaroslav Mrázek, Jakub Březák a Martin Novotný. Na zkoušce uspěl i David Brančík, který v předcházející sezoně hrál v zámoří.

Sestava moravského celku doznala i několika odchodů. Nejcitelnější by měl být odchod Davida Dvořáčka, autora dvaceti gólů z minulé sezony, do Sparty. Dalšími hráči, kteří opustili tým, jsou Radek Prokeš a Daniel Kolář. Obránce Ondřej Mikliš zamířil do Znojma, Matouš Venkrbec zase k rivalovi z Českých Budějovic. Dušan Žovinec se přesunul do Chomutova a Ladislav Havlík si zahraje polskou nejvyšší ligu.

Prostějov v derby s Přerovem

V úvodu sezony se Hanákům příliš nedaří, dobré výkony se střídají s těmi špatnými. V minulém kole se vydali do Sokolova, kde dominovali a zvítězili 9:3. V prvních šesti kolech ještě porazili Chomutov a Vsetín, vysoko ale padli v Porubě, v derby s Přerovem, ve Frýdku a doma s Havířovem.

Tahouny týmu jsou Lukáš Žálčík a Marek Račuk, kteří nasbírali již deset, respektive jedenáct bodů. Daří se i novici Lukáši Krejčíkovi, jenž má na svém kontě šest bodů za dva góly a čtyři nahrávky. Jediným obráncem Prostějova, který v této sezoně vstřelil gól, je Jakub Muška, tento dvacetiletý hráč přidal k brance i jednu nahrávku. Mezi třemi tyčemi se zatím střídají Jakub Neužil a Daniel Dvořák, oba zatím odchytali čtyři utkání, procentuálně se sice daří Neužilovi, Dvořák ale vychytal tři výhry Prostějova.

Loňská bilance? Hovoří pro Jestřáby

V minulé sezoně se tyto dva celky utkaly celkem čtyřikrát, třikrát odcházel jako vítěz Prostějov. První zápas se hrál na ledě Stadionu a Hanáci dokázali vyhrát nejtěsnějším rozdílem, když rozhodla až poslední třetina. Druhé utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byl znovu úspěšnější celek Prostějova. Třetí utkání už patřilo domácímu Stadionu, jenž dokázal vyhrát 5:1. V 58. kole se týmy střetly na Hané a znovu se jednalo o vyrovnané utkání, ve kterém byli po gólech v závěru zápasu úspěšnější domácí.

Stadionu se zatím v úvodu daří, po prvotních dvou výhrách sice přišly tři porážky, ale kališníci si spravili chuť doma proti Sokolovu, a hlavně v Českých Budějovicích, které dokázali porazit jako vůbec první tým v jejich domácím prostředí v letošní sezoně.

Markus Korkiakoski v souboji s prostějovským hráčem

Bodově se daří Danielu Voženílkovi, Martinu Kadlecovi nebo Vojtěchu Střondalovi. Nejproduktivnější obránce je Aleš Pavlas, litoměřický kapitán zaznamenal čtyři body, Patrik Marcel o bod méně za dvě branky a jednu nahrávku.

Dokáže Stadion potvrdit výhru na jihu Čech a získá tak další body? Utkání začíná v litoměřické Kalich Areně v sobotu v 17:00. Přímý přenos bude k vidění na Hokejka TV, textový pak na onlajny.com.