22. 9. 2019 | Hana Kubatková

Kališníci hostí nováčka ze Sokolova. Pomstí dvě prohry z přípravy?

Kališníci přivítají na domácím ledě nováčka Chance ligy, HC Baník Sokolov. Ten se po 22 letech vrátil do 1. hokejové ligy a ani ve vyšší soutěži nechce hrát druhé housle. V přípravě Sokolovští ukázali, že jim nechybí bojovnost ani elán. V ostrých soubojích na startu sezony se jim ale zatím příliš nedaří. Stadion za sebou má tři porážky v řadě, z nichž nejvíc bolela ta domácí s Havířovem. Porážky se budou snažit kališníci odčinit právě v nadcházejícím duelu.

Údaje po
5. kole

9. místo (7 bodů)
postavení v tabulce
13. místo (3 body)
11:12
Skóre
12:18
Daniel Voženílek (1+3)
nejproduktivnější hráč
Pavel Kuběna (2+2)
Vojtěch Střondala (2 góly)
nejlepší střelec
Marek Švec (2 góly)
Radim Šalda (1+1)
nejproduktivnější obránce
Petr Vodička, Patrik Kadeřávek (0+2)
Tomáš Král - 94,39 %
Jan Škorpík - 90,48 %
úspěšnost brankářů
Ondřej Kuchař - 89,11 %
Jan Bednář - 92,31 %
David Fečo - 86,67 %
Jihlava - Litoměřice 2:1 sn
poslední utkání
Havířov - Sokolov 4:2

Poslední zápas odehráli litoměřičtí hokejisté v Jihlavě, kde předvedli skvělý výkon a odvedli kvalitní práci. Na výhru to ale nestačilo a v samostatných nájezdech podlehli Dukle 1:2. Z Vysočiny si tedy odvezli jeden bod.

Nyní se Stadion opět vrací na domácí půdu. Poslední utkání v Kalich Areně s Havířovem nebylo uspokojivé pro hráče a už vůbec ne pro fanoušky.

5:8
Takové je skóre v utkáních se Sokolovem z pohledu Stadionu.

Hokejisté jejich oblíbeného týmu podlehli Residomu 1:5, k výhře jim nepomohly ani slavnostní dresy, které oblékli na počest výročí 800 let od založení města Litoměřice. Bohužel došlo i ke zranění a na marodku se dostal gólman Tomáš Král, jenž bude v následujících týdnech mimo hru.

Porážka s Havířovem byla druhá a s Jihlavou třetí v pořadí. Po výhrách s Benátkami a Frýdkem totiž Stadion poprvé padl už na Slavii, které podlehl v samostatných nájezdech 2:3.

Proti Sokolovu tak chtějí kališníci napravit dojem a vylepšit výsledky. Nečeká je ale nic jednoduchého. V přípravě s tímto soupeřem dvakrát prohráli. Na ledě soupeře zapsali porážku 2:4 a recept na výhru nenašli ani v Kalich Areně, kde zápas skončil výsledkem 4:3 pro Baník.

Start soutěže? Sokolovu se moc nedaří. Využije toho Stadion?

Zatímco v přípravě Sokolovští vystrkovali drápky, na začátku Chance ligy to zatím není to pravé ořechové. Z pěti zápasů brali body pouze jednou, když přehráli Frýdek 4:2. Ve zbylých zápasech vyšli naprázdno. Na úvod nestačili na Chomutov (1:4), poté si nedokázali poradit ani s Porubou (3:5), prohráli ve Vsetíně (2:3) a naposledy je na domácím ledě oloupil Havířov.

Baník se tak se třemi body krčí až na 13. místě tabulky.

Podaří se kališníkům urvat výhru a prolomit dosavadní smůlu v utkáních s tímto protivníkem? Úvodní buly bude v Kalich Areně vhozeno v 17:30. Přímý přenos z utkání se bude vysílat na Hokejka TV.

Fanoušci se navíc mohou těšit na speciální překvapení. Měla by totiž dorazit Tereza Pergnerová s pořadem Mise nový domov, který pomáhá jednomu z litoměřických fanoušků. Tak určitě neváhejte a přijďte.