19. 9. 2019 | Hana Kubatková

První domácí prohra. Doufali jsme v góly, ale nevyšlo to, řekl Kangas

Stadion inkasoval první domácí prohru v letošní sezoně. V jedenácté minutě svou trefou sice rozvlnil síť havířovské svatyně Kristian Kangas, ten byl ale také jediným úspěšným střelcem kališníků. Havířovští nasázeli o čtyři branky víc a vyhráli. Proto nebyl finský útočník vůbec spokojený. ,,Je to velké zklamání. Musíme se do dalšího zápasu zlepšit a předvést maximální výkon,“ hodnotil.

Na slavnostní duel s Havířovem nebudou kališníci vzpomínat vůbec dobře. Přestože nastoupili v originálních výročních dresech, nedokázali najít recept na havířovský tým a prohráli o čtyři góly. Podle jediného střelce Kangase mužstvo vůbec nehrálo tak, jak by si přálo.

,,Hráli jsme špatně a víme, že jsme měli hrát jinak, lépe, bylo to v našich silách, ale nedařilo se nám. Je potřeba zlepšit ty nejzákladnější věci, protože na těch vše stojí a není prostor na chyby, z kterých by pak mohl být obdobný výsledek. S naší hrou nejsme spokojeni, je co zlepšovat,“ uvedl finský forvard.

Výsledek Litoměřickým utekl hlavně v prostřední periodě. Před závěrečným dějstvím už totiž prohrávali 1:5. I tak se ale snažili s průběžným skóre něco udělat.

,,Doufali jsme, že se nám podaří ještě něco nastřílet a alespoň vyrovnat, i když to bylo obtížné, ale naděje umírá poslední. Hra stále pokračovala a my k ní chtěli přistoupit zodpovědně. Nicméně nám to nevyšlo a bohužel tam nic nespadlo. Mrzí nás to a musíme na sobě zapracovat, aby to příště dopadlo lépe.“

Právě koncovka byl jedním z kamenů úrazu. Kangasova střela totiž byla jediná, kterou se navzdory střelecké převaze podařilo proměnit. ,,Musíme se zlepšit v zakončení a střelbách celkově. Měli bychom se zaměřit na přesnost a pečlivost, musíme se soustředit a trefit se. Nepodařilo se nám proměnit žádnou z přesilových her, které jsme měli k dispozici, což je také velké zklamání,“ popsal důvody, proč si kališníci neodnesli z duelu žádný bod a zmínil i herní činnosti, na kterých musí Stadion zapracovat.

K vítězství nepomohly ani speciální dresy na počest oslav 800 let od založení Litoměřic. I když je Kangas chválil a právě jemu přinesly gólové štěstí. ,,Dresy byly opravdu pěkné a asi mi přinesly štěstí, které jsem ke gólu potřeboval. Jsem rád, že jsem si v nich mohl zahrát, byla to pro mě čest. Bohužel se nám nepovedlo vyhrát, což mě hodně mrzí“ uzavřel.