17. 9. 2019 | Martina Kramerová

Kadlec o prohře na Slavii: První třetina se povedla, pak se soupeř dostal do hry

V zápase proti Slavii vsítil Martin Kadlec druhý gól Stadionu a na ledě to dlouho vypadalo, že bude i vítězný. Pak však domácí udeřili a dovedli duel do nájezdového dramatu, v němž brali o bod víc. Litoměřičtí si tak připsali první porážku sezony. Zkušený útočník žehral především na zbytečné fauly či nevyužité přesilovky. „Sice jsme jednu přesilovku hru pět na tři využili, celkově jsme ale mohli fauly soupeře potrestat víckrát. Navíc jsme sami zbytečně faulovali,“ hodnotil. A dokonce přiznal, že i když v sešívaném dresu už nějakou dobu nepůsobí, mají pro něj bitvy s týmem z Edenu pořádný náboj.

Litoměřičtí vstoupili do duelu se Slavií ve velkém stylu a přestože hru poznamenala řada potyček, byl to právě Stadion, kdo se jako první radoval z gólové trefy.

„Myslím, že jsme do zápasu vstoupili dobře. První třetina od nás nebyla nejhorší, měli jsme pohyb a podle mě víc ze hry než Slavie,“ popsal dění úvodní periody Kadlec.

Ze hry kališníků se ale postupně začala vytrácet lehkost a domácí toho dokázali dvakrát využít k vyrovnání. „Od druhé třetiny jsme začali ztrácet puky ve středním pásmu, hlavně na modrých čarách, soupeř se tím dostával víc do hry a ve třetí třetině jsme na ledě spíš nebyli než byli. Slávisté byli lepší a zaslouženě vyrovnali,“ přiznal zkušený útočník.

Celý zápas navíc z obou stran provázely fauly. Stadion v oslabení dvakrát inkasoval a sám na druhou stranu dokázal využít z deseti přesilovkových pokusů jen jediný. „Z obou stran tam byly spíš zbytečné fauly, než že by to bylo vývojem hry, nebo lepší hrou jedním z nás. Přesilovky ani oslabení se nám moc nepovedly. Musíme na nich zapracovat. Využít jen jednou početní výhodu z tolika pokusů je opravdu málo,“ řekl hráč, jenž ještě předloni oblékal sešívaný dres.

A jak sám přiznal, i po takové době pro něj byl duel s Pražany hodně speciální. Samozřejmě, že to pro mě byl zajímavější zápas než třeba s Benátkami nebo Havířovem. Navíc tu teď chytá Martin Michajlov, který byl loni u nás. Takže jsme se trochu popichovali,“ usmíval se.

Těšil ho i fakt, že Litoměřice zatím v každém duelu od začátku sezony bodovaly. „Je dobré, že jsme v každém zápase bodovali. Ale myslím, že doma s Frýdkem to mělo být za tři body. Na Slavii jsme naopak mohli být rádi, že jsme nakonec brali alespoň bod,“ uzavřel Kadlec.