2. 9. 2019 | Martina Kramerová

Zlato a stříbro! Starší žáci zazářili na turnajích v Děčíně a Ústí

Mladí kališníci kategorie 8. a 9. třídy se v uplynulém týdnu zúčastnili dvou letních turnajů a na severočeských stadionech se jim skvěle dařilo. Nejprve vyrazili do Děčína na Bauer Cup 2019, kde vybojovali první místo. Poté se představili ještě v Ústí nad Labem na Memoriálu Jana Jandery. Tam se sice dostali do finále, na nejvyšší stupínek ale nedosáhli a odvezli si stříbrné medaile.

Hráči 8. a 9. třídy se na přelomu srpna a září zúčastnili dvou letních turnajů. Postupně vyrazili do Děčína a Ústí a na ledových plochách soupeřů si nevedli vůbec špatně. Na děčínském Bauer Cupu postupně vyzvali Děčín, který porazili 4:1, poté změřili síly s Turnovem, jejž rozstříleli výsledkem 13:2. Nakonec vyzvali ještě Poděbrady. Týmu z lázeňského města nasázeli 12 gólů a vyhráli 12:1.

Díky třem výhrám tak mohli oslavit celkové vítězství. Druhý skončil Děčín, třetí Turnov a čtvrté Poděbrady. První zářijový den pak Litoměřičtí odjeli na Memoriál Jana Jandery v Ústí nad Labem, kde se jim rovněž dařilo velmi dobře.

V turnaji čtyř týmů se utkali ve skupině systémem každý s každým a zaznamenali dvě vítězství a jednu porážku. Kališníci si poradili s domácím Ústím, které zdolali 7:2, i s Děčínem. Nad tím zvítězili výsledkem 6:2. Porážku zapsali pouze s Mostem, jenž vyhrál 5:2.

Po dobrých výsledcích ve skupinové fázi se tak Stadion dostal do finále. V něm se znovu utkal s Mostem, který si vypracoval vedení 4:0 a už se zdálo, že o vítězi je jasno. Litoměřičtí se však nevzdali a třemi góly průběh utkání zdramatizovali. Vyrovnat už bohužel nestihli, a tak prohráli 3:4 a brali pěkné druhé místo. Třetí skončilo Ústí a na čtvrté příčce byl Děčín.

Starší žáci tak během pár dní vyválčili zlatou a stříbrnou medaili. Všem patří velká gratulace.