20. 8. 2019 | Kateřina Kubatková

Rozhodl až čtvrtý gól! Ústí pak odpadlo, říká obránce Radek Procházka

Kališníci se v přípravě už podruhé utkali s Ústím a ani tentokrát neodcházeli z ledu poraženi. Soupeři vsítili čtyři branky a vyhráli 4:1. Na triumfu se svým výkonem podílel i Radek Procházka. Podle něj rozhodla o výsledku závěrečná třetina a čtvrtá trefa jeho týmu. „Utkání se zlomilo, když jsme dali čtvrtý gól. Soupeř pak odpadl a už se jen dohrávalo,“ hodnotil mladý bek.

Ústí jste dokázali už podruhé porazit. Jak byste druhý vzájemný duel zhodnotil?
Myslím, že jsme začali lépe, jako při minulém domácím zápase. Dali jsme nějaké góly a trochu se uvolnili. Pak to ale bohužel začala být taková „plácaná“ a hrálo se pořád nahoru dolů. Ve třetí třetině se to ale naštěstí opět zlepšilo, hráli jsme to, co jsme chtěli a dali další dvě branky.

Výhra vypadá jednoznačně, dlouho jste ale vedli jen o jeden dva góly. Kdy se zápas zlomil ve váš prospěch?
Zápas se zlomil asi ve chvíli, kdy jsme dali čtvrtý gól. Soupeř pak odpadl a v podstatě už se jen dohrávalo. Domácí se už o nic nepokoušeli a smířili se s porážkou.

12:3
Takové skóre má Stadion ze dvou duelů proti Ústí.

V utkání se nepodařilo využít ani jednu přesilovku. Čím to? Proč se v početní výhodě nedařilo?
Sice jsme žádnou přesilovku nevyužili, ale na trénincích už se na ně začínáme soustředit. Do začátku sezony ještě zbývá nějaký čas, postupně je začínáme pilovat a trénovat je ještě víc.

Co naopak říct k oslabení? Oproti jiným duelům jste tentokrát ani jednou neinkasovali?
V utkání s Ústím jsme je myslím sehráli velmi dobře. Celkově to ale není nejlepší. Ale jak říkám, pořád je do sezony dost času abychom to vypilovali a zlepšili. Proti silnějším soupeřům se na ně musíme ale více soustředit nebo se do nich nejlépe vůbec nedostávat.

Na ledě došlo k několika potyčkám. Vy jste se ani jedné nezúčastnil. Jste spíš klidnější, nebo se občas poperete, abyste si zjednal respekt?
Respekt je určitě moc důležitý, a to hlavně u obránců. Ale řekl bych, že jsem spíše kliďas. Nicméně když mě někdo naštve, tak jsem potom asi hodně tvrdý.

Překvapilo vás Ústí v něčem, nebo to bylo podobné jako minulý zápas v Litoměřicích?
Mě osobně překvapilo, že hodně vytahovali útočníky na modrou čáru a hráli víc na brejky. Snažili se útočit z každé možné šance a to bylo jiné než v předchozím vzájemném utkání. My jsme si ale také tvořili šance a dokázali z nich vytěžit čtyři branky, takže ve skóre se tato ústecká snaha moc neodrazila.

Příští zápas vás čeká s dalším známým - s Chomutovem. Jaké jsou jeho silné zbraně a na co si dát v utkání pozor?
Minule hráli rychlý bruslivý hokej, takže si musíme dát pozor na jejich rychlost a vyrovnat se jim. Nesmíme být pozadu a nechávat volné hráče. Na druhou stranu ale nehráli nic moc taktického, takže si myslím, že to bude hlavně o tom, jak udržíme náš plán, jak budeme bruslit a jak budeme naplňovat pokyny od trenérů. Také se nesmíme nechat vylučovat. Minule jsme snad dva góly dostaly v oslabení. Na to si také musíme dát pozor.

Foto: Karel Dvořáček