15. 8. 2019 | Martina Kramerová

Mohutný finiš nestačil. Stadion v Ostrově podlehl Sokolovu

Čtvrtý duel série přátelských utkání zavedl litoměřické hokejisty na stadion v Ostrově nad Ohří, kde změřili síly s nováčkem Chance ligy ze Sokolova. Zprvu měl duel jednoznačný průběh, když si domácí dokázali vypracovat až čtyřbrankové vedení. Stadion v závěru ale zabral a obtěžkal konto Baníku dvěma přesnými trefami z holí Kropáčka a Korkiakoskiho. Víc už však kališníci nestihli a padli se soupeřem výsledkem 4:2.

Kališníci vyrazili v rámci 4. přípravného zápasu do bitvy se Sokolovem, který po postupu ze II. ligy letos nakoukne do vyššího patra českého hokeje. Přípravu Baník odstartoval ve velkém stylu a napumpovaně vtrhl i do bitvy se Stadionem. Už ve 3. minutě zvedal v radostném gestu ruce nad hlavu Marek Švec, jenž propálil Škorpíka a strhl vedení na stranu svého týmu.

V čase 09:15 se skóre měnilo znovu. Exkališník Zadražil šikovně přihrál Jakubu Vránovi, a ten rozvlnil litoměřickou síť podruhé. Přestože Stadion zaměstnával Feča neustále útočnými manévry, padla další branka na druhé straně. Necelých sedm minut po polovině základní hrací doby zacílil Tomáš Vracovský a navýšil gólový účet na 3:0 pro Baník.

Sokolovští ani po třech trefách neubrali v aktivitě, z níž vykřesali ještě čtvrtý přesný zásah. Do střelecké listiny se díky přesné mušce opět zapsal Tomáš Vracovský.

Litoměřický tým si vzal slovo až v závěrečné třetině. Nejprve se vyznamenal Vojtěch Kropáček. Útočník s jednadvacítkou na zádech se po chybné rozehrávce soupeře a hezké kombinaci s Vitouchem a Štohanzlem dostal k puku a nedal Fečovi šanci.

Poté přidali kališníci ještě další gól. Voženílek přihrál zpoza sokolovské klece Marcelovi, jenž z vrcholu kruhu vystřelil. Domácí brankář sice kotouč vytěsnil betonem, ale pouze mezi kruhy, kam si najel Markus Korkiakoski. Finský forvard nekompromisně zavěsil a snížil na 2:4. Stejný hráč mohl přidat při hře bez brankáře ještě přidat jeden gól. V poslední vteřině před sirénou ale po jeho ráně zazvonila pouze tyč. Víc už se toho na ledě nestalo, a tak Sokolov uzmul vítězství 4:2.