12. 8. 2019 | Martina Kramerová

Turnajové zlato! Dorost v Děčíně nenašel přemožitele a veze první místo

Mladí kališníci se už pilně připravují na ledě a vedle klasických tréninků a přípravných zápasů mají před startem svých soutěží v plánu i několik turnajů. Dorostenci o uplynulém víkendu vyrazili do Děčína, kde se v konkurenci tří týmů poprali o co nejlepší umístění. Po třech vítězstvích nakonec vystoupali na zlatý stupínek a vrací se do Litoměřic s titulem.

Litoměřický dorost vyrazil v rámci ledové přípravy do nedalekého Děčína, kde se zúčastnil turnaje čtyř týmů. Kromě Stadionu se na akci představily Liberec „B“, Jablonec a domácí Děčín. Kališníci se postupně utkali se všemi celky a dařilo se jim více než dobře.

Nejjednoznačnější byl duel s jabloneckými Vlky, které Stadion doslova rozstřílel osmi brankami. Na vítězství 8:0 se gólově podíleli Kylíšek, Domin, Marcin, Dykast, Kratochvíl a Vojtěch. První dva jmenovaní dokonce zaznamenali po dvou trefách. Servítky si svěřenci trenéra Domina nebrali ani v utkání proti B týmu libereckých Bílých Tygrů a po přestřelce triumfovali 9:5. Do statistik se svými brankami zapsali Vojtěch (3 góly), Kylíšek (2 góly), Hrzán (2 góly) a Ryba (2 góly).

Výsledkově nejvyrovnanější bitvu svedli Litoměřičtí s domácím Děčínem. Ten totiž porazili o „pouhé“ dva přesné zásahy, a to 4:2. Triumf vystříleli Hrzán, Kratochvíl, Dykast a Novotný. Díky třem výhrám si tak Stadion zajistil nejvyšší zlatou příčku a přivezl z Děčína první příčku.