2. 8. 2019 | Vít Trubička

Markus Korkiakoski po prvním zápase: S Vervou jsme dlouho drželi krok

Střelcem číslo dvě, který se zapsal do střelecké listiny v prvním přípravném utkání s Litvínovem, byl Markus Korkiakoski. Gól finského štírka ale nebyl ledajaký, opět se mu povedla trefa ve stylu Mikaela Granlunda, obdobně jako v zápase s Kadaní minulou sezonu. I když opět předvedl fanouškům pořádnou hokejovou laskominu, přiznal, že šlo spíš o štěstí. V tu chvíli totiž neviděl jinou alternativu, jak by mohl skórovat.

Téměř celý zápas jste se s Litvínovem hráli velmi vyrovnaně. Čím to, že se s extraligovým soupeřem dařilo držet krok?
Povedl se nám zejména začátek utkání. Měli jsme štěstí, protože jsme se dostali do několika dobrých šancí. V úvodu jsme byli určitě lepším týmem. K závěru ale Litvínov ukázal svou úroveň a díky tomu dokázal vyhrát.

Jak náročné bylo udržet s takovým protivníkem tempo?
Bylo to velmi těžké, ostatně jako v každém zápase. Museli jsme do něj vstoupit na 110 %, aby se nám povedlo držet se s Litvínovem na podobné vlně. Soupeř byl totiž velmi silný na puku a při hře tělem.

Projevila se na utkání i kombinovaná sestava s řadou litvínovských hráčů, ve které jste nastoupili?
Vždycky je první zápas po letní pauze náročný. A je jedno, jestli hrajete ve stejné sestavě posledních pět let, nebo se takto promění.

Jak už jste zmínil, do začátku utkání jste vstoupili velmi aktivně. Bylo to tím, že se jednalo o první zápasy nebo jste se chtěli „vyhecovat“ na atraktivnějšího soupeře, navíc před tak vysokou návštěvou?
Myslím si spíš, že soupeř nebyl na nás tak dobře připraven. Zřejmě neočekával, že půjdeme do utkání tak tvrdě a budeme úporně bojovat o každý puk.

Vzhledem k velkým množstvím akcí Litvínova byl tento zápas velmi náročný pro obranu. Jak podle vás obstála a jak fungovala souhra mezi zadními řadami a útokem?
Hodně našich obránců je silných na puku. Navíc, přestože se jednalo o první utkání, jsou zkušení na to, aby nedělali v zápase laciné chyby a nedávali tak soupeři možnost dostat se do šancí.

Co nakonec chybělo v samotném závěru, když Litvínov strhl vedení na svou stranu?
Z třetího gólu Litvínova viním trochu sám sebe, kdy jsem po špatně zahrané akci odjel na střídačku. Navíc v době, kdy soupeř měl krátkou přesilovku. Během ní ukázal svou zkušenost a využil ji.

Zároveň se nejde nezeptat na váš gól. Opět se vám povedla granlundovská klička. Jak se to celé seběhlo?
Káca (Martin Kadlec) měl obrovskou šanci. Rychle přejel z našeho obranného pásma do útočného pásma. Jeho střela se ale odrazila od gólmana. Já mezitím za ním dojížděl zezadu a viděl jsem volný puk. Právě tato střela se mi v tuto chvíli zdála jako jediná možná, neboť se ke mně sjížděli dva litvínovští obránci. Bylo štěstí, že se mi tak povedlo skórovat.