25. 6. 2019 | Martina Kramerová

Kalich Cup na trávě se vydařil! Vyhrál Chomutov, Stadion bral bronz

Na litoměřickém hřišti v Pokraticích se v neděli uskutečnila parádní fotbalovo-hokejová akce. Mladí hokejisté totiž nazuli kopačky a zahráli si fotbal. Tradičního Kalich Cupu na trávě se zúčastnilo šest týmů – Stadion Litoměřice, Piráti Chomutov, Verva Litvínov, Sparta Praha, Slovan Louny a výběr Litoměřicka. Vítězství vybojovali díky čtyřem výhrám a jedné remíze chomutovští mladíci, kališníci obsadili třetí příčku. Ceny si odnesli i hráči, kteří byli nejlepší v disciplínách o nejlepšího gólmana, krále penalt či driblera.

Hokejisté z mládežnických týmů Litoměřic v období letní přípravy obuli kopačky a vyrazili zápasit o co nejlepší umístění na Kalich Cupu na trávě. Turnaje se účastnili hráči ročníku 2006 a mladší a na hřiště do Pokratic dorazilo hned šest mužstev.

V herním systému každý s každým na 2x deset minut si to mezi sebou rozdaly týmy Chomutova, Litvínova, Loun, Litoměřic, pražské Sparty a Litoměřicka. Nejlépe se dařilo Pirátům, kteří na své konto zapsali čtyři vítězství. Klopýtli pouze jednou, když remizovali se Spartou 2:2. Litoměřicko, jež bylo složeno z hráčů Stadionu, Lovosic či Roudnice, dokonce deklasovali výsledkem 8:0. Chomutovští si tak zaslouženě brali titul.

Velice dobře si vedli také sparťané. Ke dvěma výhrám přidali tři remízy, což stačilo na krásné druhé místo. Bronzový stupínek obsadili hráči Stadionu, ti sice dokázali porazit Litoměřicko a Litvínov, pak ale těsně a stejným skóre 0:1 prohráli s Louny a Chomutovem. K tomu remizovali se Spartou a sedm bodů stačilo právě na třetí příčku. Na čtvrtém místě skončil Litvínov, páté místo patří výběru Litoměřicka složenému z litoměřických hráčů ročníku 2007 a hokejistů Roudnice či Lovosic, šestá příčka náleží Lounům.

V závěru došlo i na tři dovednostní soutěže. V driblingu byl nejlepší Max Kogler ze Sparty, králem penalt se stal Radim Podaný z Loun a nejlepším gólmanem Tomáš Tarant ze stejného týmu. Akce skončila slavnostním vyhlášením. Sportovní dopoledne si všichni náramně užili.

Konečné pořadí Kalich Cupu na trávě:

1. Piráti Chomutov

2. Sparta Praha

3. Stadion Litoměřice

4. Verva Litvínov

5. Litoměřicko

6. Slovan Louny

Vítězové dovednostních soutěží

Mistr driblink: Max Kogler (Sparta Praha)

Pan gólman: Tomáš Tarant (Slovan Louny)

Král penalt: Radim Podaný (Slovan Louny)

Mužstvo Stadionu vybojovalo v Kalich Cupu na trávě 3. místo.

Takhle vypadalo vyhlášení vítězů.

Někteří kališníci si zahráli i za tým Litoměřicka, který sloučil hráče Stadionu, Lovosic či Roudnice.