17. 6. 2019 | Martina Kramerová

Běh pro hospic se vydařil! Výtěžek přesáhl půl milionu. Pomohl i Stadion

Třetí červnová sobota byla v Litoměřicích věnována tradiční charitativní akci. Čtvrtého ročníku Běhu pro hospic se zúčastnili i kališníci. Na trať vyběhla pětice hráčů A-týmu a několik hokejistů mládežnických kategorií. Litoměřický hospic sv. Štěpána zástupci Stadionu podpořili nejen svou přítomností, ale také pomocí při předávání cen a dárkem v podobě podepsaného dresu z loňské sezony. Dobročinný program se velmi povedl a klub tak opět pomohl dobré věci. Celkový výtěžek činil více než půl milionu korun. Zkrátka paráda.

Přestože uplynulou sobotu panovalo tropické počasí, nezabránilo sedmi stovkám sportovních nadšenců a osmdesáti dobrovolníkům, aby se zúčastnili tradičního Běhu pro hospic. Na startu bylo připravenou hned několik tratí pro nejmenší i dospělé a každý si tak mohl vybrat délku podle svého uvážení. Na akci se ukázali i hráči Stadionu.

I když jsou kališníci v plné přípravě na novou sezonu, našli si v nabitém programu čas a vyrazili na symbolickou tříkilometrovou trať. Mezi běžci se tak objevili Markus Korkiakoski, Kristian Kangas, Ondřej Damašek, Přemysl Svoboda a Jiří Jebavý. Vedle nich polykali kilometry také litoměřičtí mládežníci. U trati hokejistům navíc fandil předseda klubu Daniel Sadil.

„Užívám si každou akci, která je pro dobrou věc. Jsem rád, že jsme si mohli zaběhat a nějakým způsobem pomoct,“ řekl útočník Přemysl Svoboda a určitě tak mluvil i za všechny zúčastněné.

Po protnutí cílové pásky hráči A-týmu pomohli také s předáváním cen. Později došlo i na dražbu dresu kapitána Aleše Pavlase z loňské sezony s podpisy všech hráčů aktuálního kádru, který klub na slavnostní příležitost daroval. Akce se celkově velmi vydařila a přinesla hospicu více než půl milionu korun, jež bude věnován na zlepšení péče pro místní pacienty. Všem, kdo jakýmkoliv způsobem přispěli, patří velký dík. Pro hráče, ostatní běžce a organizátory velký klobouček.