30. 5. 2019 | Martina Kramerová

Dvacítku čeká první tréninkový kemp před MS. V nominaci je pět kališníků!

Společně s letní přípravou většiny hokejových klubů se pomalu ale jistě rozbíhá i boj o světový šampionát do dvaceti let, který se letos uskuteční v Ostravě a Třinci. Chvíli před polovinou června tak proběhne první reprezentační akce, pětidenní tréninkový kemp v Jihlavě. Hlavní trenér Václav Varaďa v pozvánce nezapomněl ani na kališníky a nominoval hned pět hráčů Litoměřic – obránce Františka Klejnu, Radka Procházku a Miroslava Kuklu a útočníky Otakara Šika a Přemysla Svobodu. Forvard Jan Grim navíc figuruje na listině náhradníků.

Světový šampionát U20 se na konci letošního roku uskuteční v České republice, trenéři tak nechtějí ponechat nic náhodě a už takřka od začátku letní přípravy pečlivě vybírají hráče, kteří by mohli na prestižní akci startovat.

Chvíli před polovinou června se proto uskuteční první tréninkový kemp, na nějž dostalo pozvánku čtyřiačtyřicet hráčů. V nominaci se objevila i pětice kališníků. Úvodní reprezentační akce by se měli zúčastnit tři obránci a dva útočníci – František Klejna, Miroslav Kukla, Radek Procházka, Otakar Šik a Přemysl Svoboda. Ve skupině náhradníků je navíc Jan Grim.

Mladé hokejisty čeká na kempu spousta tréninkových jednotek, které jsou rozděleny do více fází. Zahrnují jak klasickou suchou přípravu, tak tréninky v posilovně a na ledové ploše. Sraz odstartuje v pondělí 10. června a potrvá do pátku 14. června.