5. 5. 2019 | Vít Trubička

"Suchá" s inlinem i vzpomínky: Stadion mi otevřel dveře, říká Oscar Flynn

Část uplynulé sezony odehrál Oscar Flynn v dresu Stadionu a zanechal velmi dobrý dojem. A tak po něm zatoužila mateřská Mladá Boleslav, kde zůstal do konce soutěžního ročníku. V rámci letní přípravy zvolil mladý útočník jako doplňkový sport inline hokej. Vůbec poprvé se navíc objevil v české nejvyšší soutěži v týmu Prague Rats. Po boku bývalých i současných hráčů Stadionu Šinágla, Tvrzníka, Michajlova, Pavlaty a Brandejského došel k výhře v 1. kole nad Boskovicemi 9:3. Jak si svou premiéru užil, jak mu inline hokej pomáhá v přípravě a jak vzpomíná na Litoměřice?

Máte za sebou premiéru ve STILMAT extralize inline hokeje. Jaké jsou pocity bezprostředně po utkání?
Jsem hlavně rád, že jsem mohl za Rats nastoupit. Měl jsem zatím jen zkušenosti z první ligy, oproti té je extraliga velký skok dopředu. Jsem také rád, že se nám podařilo nad Boskovicemi zvítězit.

22
Takové je množství gólů, které nasázel Flynn v loňském ročníku inlinehokejové 1. ligy v dresu Lomnice nad Popelkou

Jak na vás působilo celkové dění jak na hřišti a v kabině?
Oproti první lize je tu vidět více zkušeností. Hráči mají větší klid na holi. Hra je víc „inlajnová“. První liga je více hektická, hraje se víc dopředu, zároveň se ale moc nebrání. Doufám, že to pro mě bude velké ponaučení, abych byl ještě lepší.

Prague Rats letos útočí na zlatý hattrick. Je tenhle fakt tím hlavním cílem a motivací do zápasů?
Vím, že kluci jsou zde výborní a doufám, že jim to nezkazím a bude třeba zase titul.

Jaké máte osobní cíle v "inlajnové" kariéře? Třeba i co se týče šancí na účast na World Roller Games v Barceloně, kde bude česká reprezentace obhajovat loňské zlato.
Mám za sebou první extraligový zápas, takže na reprezentaci ještě úplně nepomýšlím. Chtěl bych se dostat sem do týmu a klukům pomoct. Na nějakých dalších cílech nepřemýšlím, spíš se v inline hokeji zaměřuji na krátkodobé ambice.

Inline? Nedostanu se do herního deficitu, těší Flynna

Zkusil byste najít hlavní rozdíly mezi inline hokejem a klasickým ledním hokejem?
Hokej je daleko více dopředu, hraje se více do těla. V inlinu je to více o trpělivosti, hráče to pak naučí víc k ledu.

V čem vám inline hokej pomáhá v letní přípravě?
Hlavně v tom, že se nedostanu do žádného herního deficitu. Pořád jsem v zápasovém tempu. Myslím si, že ani tréninkem se nedá hra zaměnit. Vidím to pořád jako určitý posun dopředu.

Jak vůbec máte letní přípravu nastavenou?
Teď jsme s ní začali, máme za sebou v Boleslavi první týden. Spíše to ovšem bylo takové rozkoukávací, abychom se hlavně nezranili. Pak už se uvidí, jestli nás zabijou, nebo ne (smích).

Když se vrátíme k předchozí sezoně. Jak velkým úspěchem bylo čtvttfinále s Bruslaři?
Myslím si, že jsme Liberec mohli potrápit daleko víc, nebýt prvních dvou zápasů. Do nich jsme skočili poměrně laxně a s velkým respektem, což nám spíše uškodilo.

10
Tolik bodů si Flynn připsal během dvaceti startů za Stadion

Na počátku sezony jste nastupoval i v litoměřickém dresu, jak byste působení ve Stadionu zhodnotil?
Jsem hrozně rád, že jsem tam mohl působit, protože mi to otevřelo dveře do dospělého hokeje. Zjistil jsem, že je hodně věcí, na kterých jsem musel pracovat. Doufám, že nyní už se prosadím do extraligy a zůstanu v ní.

V čem je podle vás výrazný přínos projektu Dukla pro mladé hráče, jak byste ho doporučil?
Rozhodně ve výchově hráčů. Třeba v tom, že se nemusí bát o místo v sestavě, což dává do hlavy klid, oproti strachu o místo, jestli vůbec může hráč něco na ledě zkusit. Což se projeví na samotné hře, hráč má větší klid, více si dovolí, hraje více sebevědomě a je daleko větším přínosem pro celé mužstvo.