3. 5. 2019 | Martina Kramerová

Loni i letos! Peter Jánský pokračuje v kališnickém dresu. Jsem moc rád, hlásí

Do Litoměřic přišel v průběhu uplynulé sezony a zanechal velmi dobrý dojem. Svými výkony si tak Peter Jánský vysloužil nabídku na novou smlouvu, kterou přijal. I v příštím soutěžním ročníku se tak bude čerstvě čtyřiatřicetiletý forvard s bohatými zkušenostmi z extraligy i jednadvaceti starty za národní tým objevovat v kališnickém dresu. „Za nabídku a smlouvu jsem moc rád. Dohodli jsme se celkem rychle,“ prozradil ostřílený útočník.

Ve Stadionu se Peter Jánský prvně objevil v sezoně 2013/2014, kdy za kališníky naskočil do sedmi zápasů. Poté se opět představil litoměřickým fanouškům zkraje letošního kalendářního roku a po štacích ve Spartě, Litvínově, na Kladně či v Kadani zakotvil právě pod Radobýlem. I kvůli zdravotním problémům nastoupil do konce základní části do pouhých jedenácti duelů, přesto si v nich zapsal slušné množství kanadských bodů. Zaznamenal pět branek a osm asistencí.

8+11
Tolik kanadských bodů zaznamenal Peter Jánský v šestnácti duelech v dresu Stadionu.

Ve výborné formě pak vlétl i do play-off. Z pěti utkání dokázal vykřesat tři gólové trefy a tři nahrávky. Díky výkonům si tak vysloužil nabídku na další sezonu, a tak ji neváhal přijmout. „Za nabídku i smlouvu jsem moc rád. Od té doby, co jsem měl v lednu zdravotní problémy, se všechno otočilo a začalo se mi dařit. Byl jsem spokojený já i trenéři, a tak jsme se celkem rychle dohodli,“ řekl Jánský.

Protože byla v týmu dobrá parta i v uplynulém roce, těší se i na ten následující. A to také proto, že bude moci předávat mladým své bohaté zkušenosti a pomáhat jim ve světě velkého hokeje. „Musím říct, že v týmu byli v loňské sezoně výborní mladí kluci, kteří poslouchali rady nebo připomínky nás starších a brali si je k srdci. Už se strašně těším na další rok a doufám, že vytvoříme podobnou partu.“

Prozatím ale musí stejně jako ostatní hráči polykat náročné dávky suché přípravy. Oproti jiným však Jánský prozradil, že mu letní dril až tolik nevadí. „Mě letní příprava baví. Trénuju s kondičním trenérem, máme individuální plány, takže mi to nevadí. Ale jak jsem říkal, už se těším, až to všechno vypukne,“ uzavřela další potvrzená posila.