1. 5. 2019 | Martina Kramerová

Stadion formuje kádr pro příští sezonu, společná příprava začne na konci května

Litoměřický A-tým se sejde ke společné přípravě koncem května, na jeho začátku však hráči s platnými smlouvami dostali individuální plány, které budou v následujícím měsíci plnit. V jeho průběhu se navíc uskuteční jednání s dalšími možnými posilami. O novinkách budeme fanoušky průběžně informovat na webu i sociálních sítích. Po oznámení o působení Jana Strejčka bude v pátek představeno další jméno. Několik hráčů mezi kališníky naopak končí.

Kádr Stadionu postupně získává svou podobu pro příští sezonu a vedle hráčů, kteří v zimě podepsali nové smlouvy, postupně přibývají další hokejisté. Nově se k nim přidal třeba obránce Jan Strejček, jenž bude po anabázi v Litvínově z konce uplynulého ročníku opět hájit barvy kališníků.

Právě pětadvacetiletý bek a další podepsaní hráči se společně sešli první květnový den, aby od kondičního trenéra Martina Iterského získali individuální plány, které budou v následujících týdnech plnit. Sedmadvacátého května se pak na startu společné přípravy sejde již takřka kompletní tým.

„Některé hráče máme podepsané, s některými jednáme. Právě hráči, kteří mají podepsané smlouvy, teď dostali individuální kondiční plány, které jim vypracoval Martin Iterský, a ty budou až do společného začátku plnit. Mezitím je čekají dvoje kondiční testy. Komplet celý tým začne trénovat od 27. května, do té doby by mělo být jasno, jaké bude jeho složení. Jak z pohledu zkušenějších hráčů, tak z pohledu mladých hokejistů,“ uvedl trenér David Bruk.

Prozatím je jasné, že pod Radobýlem budou pokračovat brankář Tomáš Král, obránci Aleš Pavlas, Jiří Jebavý a Patrik Marcel a Jan Strejček, a také útočníci Martin Kadlec a Markus Korkiakoski. S extraligovým Hradcem je navíc Stadion předběžně domluvený na angažmá tří talentovaných mladíků Dominika Sklenáře, Martina Štohanzla a Miroslava Kukly.

Vedle jednoho z trenérů se ke stavbě mužstva vyjádřil i sportovní manažer Miroslav Přerost. „Oproti loňskému roku jsme o dva měsíce napřed, protože na tvorbě kádru pracujeme už od ledna. Podepsali jsme některé hráče a jednáme s dalšími. Dá se říct, že máme určitý okruh zkušenějších hokejistů, které chceme pro příští sezonu mít, a věřím, že jejich angažmá dotáhneme. Velký posun je u mladších hráčů, o kterých máme přehled. Jsou to hlavně ročníky 2000. Určitý přehled o širším kádru máme,“ uvedl.

S jistotou lze naopak říct, že někteří hokejisté v Litoměřicích končí. Ve Stadionu se v příští sezoně neobjeví brankář Martin Michajlov, kterému skončila smlouva a má domluvené angažmá v pražské Slavii. Obránci Ondřej Smetana a Dominik Málek se připravují s Ústím, do stejného týmu se vrací i útočník David Merta. Nezůstává ani forvard Vadim Shchegolkov. Všem hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme jim v nových klubech vše nejlepší.

Další novinky budeme postupně přinášet na webu a sociálních sítích v průběhu celého května, už v pátek se fanoušci mohou těšit na oznámení podpisu smlouvy dalšího hráče.