1. 5. 2019 | Martina Kramerová

Vítej zpátky! Obránce Strejček opět za Stadion. Mám to tu rád, řekl po podpisu

Kališnický dres oblékal už v minulé sezoně a v té příští bude hájit barvy Litoměřic zase. Obránce Jan Strejček podepsal se Stadionem novou smlouvu a trenéři tak mohou počítat s výborným a zkušeným bekem i nadále. „V Litoměřicích se mi líbí. Znám to tu a jsem tu rád,“ řekl o čerstvě podepsaném kontraktu pětadvacetiletý hokejista.

Za Stadion nastoupil Jan Strejček v uplynulé sezoně do devětadvaceti utkání, v nichž zaznamenal šestnáct kanadských bodů za čtyři branky a dvanáct gólových nahrávek. Vedle toho si připsal i téměř dvě desítky zápasů za extraligový Litvínov. V litoměřické sestavě se objevoval i v soutěžním ročníku 2017/2018, kdy během třiadvaceti duelů vstřelil jeden gól a přidal pět asistencí.

V Litoměřicích jste podepsal smlouvu na příští sezonu a zůstáváte kališníkem. Jak probíhala jednání?
Už v lednu mě oslovil pan Bruk a ptal se, jestli už mám něco domluveného. Tím začala jednání. V Litvínově jsme se dohodli, že budu působit v Litoměřicích, a tak jsem podepsal novou smlouvu.

Právě v Litvínově jste strávil závěr uplynulého ročníku. Sledoval jste aspoň po očku výsledky Stadionu?
Sledoval jsem to hodně. Opravdu hodně. Protože si mě stáhl Litvínov, už jsem za Litoměřice nemohl nastoupit a klukům pomoct. Hrozně mě to mrzelo, ale i tak kluci předváděli skvělé výkony.

Jak moc si vážíte toho, že o vás Stadion opět projevil zájem a rozhodl se vás získat?
Hráče těší každá nabídka, která přijde. Já jsem ale moc rád, že přišla právě od Litoměřic, kde to znám a jsem tu rád.

4+12
Tolik gólů a nahrávek zaznamenal Strejček za Litoměřice v uplynulé sezoně.

Hrálo v rozhodování roli i úspěšné působení a výsledky, kterých jste s týmem dosáhli?
Jak už jsem říkal. V Litoměřicích se mi líbí. Je tu skvělé zázemí, měli jsme super partu, byly i výsledky. Takže za smlouvu jsem moc rád.

V týmu budete patřit ke starším hráčům. Berete angažmá i tak, že se od vás mohou mladí něco naučit a získávat zkušenosti?
Od toho jsou tady ještě starší hráči, třeba Aleš Pavlas nebo Jirka Jebavý. Ti mají v kabině velké slovo a vědí, co a jak. Já se tomu ale také nebráním a rád pomůžu, protože vím, jak může být těžké se začlenit do kabiny nebo se prosadit. Každý hráč bude mít v týmu svou roli, a když ji bude plnit, určitě to bude fungovat.

Momentálně si ještě užíváte volno. To pak vystřídá náročná příprava na suchu. Jak si odpočinek užíváte?
První tři týdny po skončení sezony jsem si dal úplné volno. Trávil jsem hodně času s přítelkyní, vyráželi jsme na různé výlety. Potom jsme byli ještě na dovolené v Itálii. Pak už jsem na sobě začal zase každý den pracovat. Pohyb mi přece jen chyběl.

Co samotná letní příprava? Máte osvědčené věci, nebo se těšíte na individuální plán na míru, který vám nachystá kondiční trenér?
Letní přípravu nemám rád a neznám hráče, který ano. Je to nutné zlo, ale je potřeba. Zatím se připravuju sám, tak jak jsem zvyklý. Až dostanu plán, budu se samozřejmě snažit ho co nejlíp splnit. Ale už se samozřejmě těším, až suchá bude u konce a vrátíme se zase na led.