6. 3. 2019 | Martina Kramerová

Produktivní bek Marcel: Ve hře pět na pět jsme měli navrch. Musíme tam nechat všechno

Přestože patří mezi obránce, blýskne se takřka v každém duelu alespoň jedním gólem nebo asistencí. Patrik Marcel tak pomáhá nejen výbornou obrannou hrou, ale také kanadskými body. Jednu nahrávku zaznamenal i ve třetím čtvrtfinálovém duelu proti Jihlavě. I když Stadion bojoval ze všech sil, nakonec padl v nájezdech, což čtyřiadvacetiletého beka hodně mrzelo. „Podali jsme super výkon. A myslím, že ve hře pět na pět jsme měli navrch. Škoda dvou přesilovek, ve kterých nás soupeř potrestal gólem. Nájezdy pro nás pak byly hodně smolné,“ hodnotil.

Kališníci sice v úvodu duelu dostali gól a museli mazat manko. To se jim však podařilo a díky brankách Shchegolkova a Dluhoše dokázali v průběhu prostřední periody otočit skóre. Hosté ale zvládli srovnat a v závěrečné třetině se opět bojovalo od začátku. Navrch měl nejdřív Stadion, který si zásluhou Kropáčka opět mohl hýčkat těsný náskok, pět minut před koncem vzal domácím tribunám radost Bezúch a poslal duel do prodloužení a následných nájezdů. V nich se lépe dařilo Dukle, a tak odcházeli Litoměřičtí z ledu poraženi.

Podle Patrika Marcela se však jeho tým nemá za co stydět. „Myslím, že ve hře pět na pět jsme měli navrch. Škoda, že Jihlava potrestala naše fauly a dala při svých přesilovkách dva góly. Jinak jsme podali podle mého super výkon. Nájezdy už jsou dost o náhodě a pro nás byly hodně smolné,“ řekl o třetí bitvě čtvrtfinále.

0+3
Takové skóre má zatím Patrik Marcel, v play-off zaznamenal tři asistence.

„Opět jsme si ukázali, že s nimi můžeme hrát. I když je Jihlava favorit a skončila po základní části první, my máme kvalitní tým a máme šance se o to s nimi poprat. Zdobí nás bojovnost, bruslení, nasazení. O to se můžeme opřít,“ pochválil předvedený výkon a vyzdvihl faktory, které by mohly vést k úspěchu.

Zároveň zauvažoval nad tím, co musí Stadion vylepšit. „Musíme se vyvarovat faulů. Nedovolené zákroky si nemůžeme dovolit. S takovým týmem musíme hrát v pěti hráčích,“ řekl.

Ačkoliv má v hlavním popisu práce především bránění, zaznamenal v posledních duelech slušný bodový zisk. Za body, které pomáhají, je sice rád, ale přiznal, že sleduje spíše jiné statistiky. „Samozřejmě mě těší, že týmu pomáhám i góly a nahrávkami. Na statistiky samozřejmě koukám, ale na kanadské body moc ne. Přece jen nejsem žádný střelec. Sleduju hlavně zblokované střely, protože to je moje práce,“ vyprávěl skromně.

Kromě bodů však počítá i šrámy. Vyhrocená série je totiž plná ostrých hitů, bitek a faulů. A ušetřený nezůstal ani Marcel. „Tentokrát jsem to schytal hodně. A nebyl jsem jediný. Na ledě to bylo vyhrocené. Ale dalo se to očekávat. Je to play-off a my i soupeř hrajeme na krev. Musíme tam nechat všechno a všechno obětovat tomu, abychom se příště radovali my,“ burcoval.

Poděkoval ale i výborným fanouškům, kteří zaplnili Kalich Arenu a po celý zápas neúnavně povzbuzovali. „Jsme rádi, že přišlo tolik lidí a doufáme, že přijdou i ve středu. Žene nás to dopředu. Za podporu jim moc děkujeme,“ vyzval na závěr příznivce, aby dorazili i na čtvrté utkání.